Europa League – Roma şi Leverkusen victorii cu emoţii. 10 goluri la Lisabona şi Berlin

Primele patru meciuri din manşa întâi a optimilor de finală ale UEFA Europa League s-au jucat joi seara de la ora 19.45. Roma şi Leverkusen s-au impus pe teren propriu, în timp ce la Lisabona şi la Berlin s-au marcat în total 10 goluri.

394 afișări
Imaginea articolului Europa League – Roma şi Leverkusen victorii cu emoţii. 10 goluri la Lisabona şi Berlin

Jose Mourinho, AS Roma

AS Roma – Real Sociedad 2-0 (1-0)

Trupa lui Jose Mourinho a deschis scorul devreme, în minutul 13, prin El Shaarawy, care a fructificat cu un şut din careu centrarea lui Tammy Abraham. Kumbulla, intrat la pauză în locul lui Llorente, a marcat golul pentru 2-0, pe final (min. 87), servit de Dybala.


Bayern Leverkusen – Ferencvaros Budapesta 2-0 (1-0)

Nemţii au dominat teritorial, cu peste 60 la sută posesie, şi au avut un randament de 100 la sută al şuturilor pe poartă, marcând două goluri din două încercări. Demirbay a deschis scorul în minutul 10, după care gazdele au închis tabela pe final, prin Tapsoba, obţinând un avantaj important pentru meciul retur de la Budapesta. Totuşi, maghiarii au făcut un joc bun, cu multe prezenţe în faţa porţii germane, returul arătându-se dificil pentru Leverkusen.

Sporting Lisabona - Arsenal Londra 2-2 (1-1)

Unul din cele mai spectaculoase meciuri ale serii s-a disputat la Lisabona, unde Arsenal a marcat prima prin Saliba, în minutul 22, cu o lovitură de cap. Inacio a egalat în minutul 34, tot cu capul, după ce cu un minut înainte portarul Matt Turner reuşise să blocheze un alt şut de al său.

Debutul primei reprize a fost unul intens, cu mai multe faze importante de poartă de ambele părţi, primii care au fructificat fiind lusitanii. Paulinho a marcat pentru 2-1, în minutul 55, cu un şut din careu. Peste 7 minute, Sporting a făcut cadou egalarea, Hidemasa Morita deviind cu mult ghinion mingea în proprie poartă, golul fiind validat după o verificare VAR.


Union Berlin – Royale Union SG 3-3 (1-1)

Cele mai multe goluri ale serii s-au marcat la Berlin, într-un meci în care oaspeţii au condus de 3 ori iar gazdele au revenit de fiecare dată, ratând şi un penalty. La pauză a fost 1-1, după reuşitele lui Boniface (0-1, min. 28) şi Juranovic (1-1, min. 42).

Vertessen a făcut 1-2 (min. 57), după care Knoche a ratat un penalty în minutul 69, dar mingea i-a revenit cu noroc, reuşind totuşi să egaleze. Acelaşi Victor Boniface, l-a executat din poziţie unu la unu pe portarul nemţilor, ducând scorul la 2-3, în minutul 73. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Sven Michel a marcat golul egalizator, gazdele ratând apoi şansa de a încheia victorioase după două ratări în minutele suplimentare de joc.

Tot joi seara se mai joacă în UEFA Europa League meciurile Juventus – Freiburg, Man United – Betis, Sevilla – Fenerbahce, Shakhtior – Feyenoord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici