Europa League: Roma trece de Feyenoord la lovituri de departajare, Sparta o elimină pe Galatasaray

  • AS Roma a învins, joi seara, pe Feyenoord, cu 4-2 la penalty-uri şi s-a calificat în optimile de finală ale Europa League
  • După 1-1 în tur, rezultatul a fost acelaşi şi în retur, italienii câştigând la penalty-uri.
  • Sporting Lisabona, Sparta Praga şi Olympique de Marseille au trecut şi ele în optimi.
101 afișări
Imaginea articolului Europa League: Roma trece de Feyenoord la lovituri de departajare, Sparta o elimină pe Galatasaray

Europa League: Roma trece de Feyenoord la lovituri de departajare, Sparta o elimină pe Galatasaray

Portarul Romei, Mile Svilar, a parat execuţiile lui David Hancko şi Alireza Jahanbakhsh şi şi-a trimis echipa în faza optimilor de finală.

Roma s-a alăturat lui AC Milan în optimi, după ce echipa italiană a obţinut o victorie cu 5-3 la general în faţa lui Stade Rennais, deşi a fost învinsă cu 3-2 în Franţa.

Santiago Gimenez a adus Feyenoord în avantaj în minutul 5, cu un şut deviat din apropiere, înainte ca Lorenzo Pellegrini, căpitanul Romei, să egaleze 10 minute mai târziu, trimiţând un şut la vinclu.

Roma a insistat pentru a prelua conducerea, iar Bryan Cristante, Pellegrini şi Rick Karsdorp au avut ocazii, gazdele menţinând Feyenoord sub presiune pentru restul primei reprize.

Apărarea lui Feyenoord a continuat însă să îngreuneze situaţia pentru Roma, iar portarul Timon Wellenreuther a fost coşmarul lui Romelu Lukaku, după ce i-a respins acestuia două execuţii pe final de meci şi în minutele de prelungire, înainte de a apăra şutul acestuia la loviturile de departajare.

Sporting Lisabona, Sparta Praga şi Olympique de Marseille s-au alăturat, de asemenea, celor opt câştigătoare ale fazei grupelor la tragerea la sorţi a optimilor de finală de vineri.

Sparta şi-a revenit după o înfrângere cu 3-2 în prima manşă cu Galatasaray şi a reuşit să învingă formaţia turcă cu 4-1 pe teren propriu şi să se califice cu 6-4 la general.

Campionii cehi au marcat trei goluri după ce oaspeţii au rămas în 10 oameni, Kaan Ayhan fiind eliminat în minutul 68.

Sporting Lisabona a avansat cu 4-2 la general în faţa lui Young Boys, după ce formaţia elveţiană a marcat târziu pentru a obţine o remiză de consolare 1-1 în retur.

Olympique de Marseille a revenit de la un gol diferenţă şi a învins pe ucrainenii de la Shakhtar Donetsk cu 3-1, după un 2-2 în prima manşă.

Pierre-Emerick Aubameyang, care a egalat pentru francezi în minutul 23, a devenit cel mai bun marcator all-time al competiţiei, cu 31 de goluri.

Qarabag din Azerbaidjan, Benfica şi Freiburg au ajuns, de asemenea, în fazele eliminatorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici