EXCLUSIV | Planul Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce FIFA a recomandat anularea campionatelor. Secretarul general Justin Ştefan: "Acesta este obiectivul. Nu avem alt scenariu"

  • Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a declarat, în exclusivitate, pentru Mediafax că "obiectivul principal este finalizarea Ligii 1"
  • Preşedintele Comitetului medical al FIFA, Michel D'Hooghe, recomandă să se meargă pe modelul Franţei şi Olandei, anularea campionatelor
  • Justin Ştefan a dezvăluit că fotbaliştii vor avea nevoie de o lună de antrenamente înaintea reluării competiţiei
426 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV | Planul Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce FIFA a recomandat anularea campionatelor. Secretarul general Justin Ştefan: "Acesta este obiectivul. Nu avem alt scenariu"

EXCLUSIV | Planul Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce FIFA a recomandat anularea campionatelor. Secretarul general Justin Ştefan: "Acesta este obiectivul. Nu avem alt scenariu"

Liga Profesionistă şi Federaţia Română de Fotbal continuă cu scenariul pentru reluarea campionatului în luna iunie. Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a declarat pentru Mediafax că recomandarea preşedintelui Comitetului medical al FIFA, Michel D'Hooghe, de a nu se juca fotbal până în septembrie, "este doar o poziţie unui angajat, nu e o poziţie oficială din partea FIFA". 

"Eu ştiu că UEFA, în acest moment, a recomandat tuturor federaţiilor, respectiv ligilor, să găsească soluţii pentru finalizarea competiţiei pe terenul de joc, aşa cum a fost gândită la începutul sezonului, şi, bineînţeles, cu sprijinul autorităţilor guvernamentale şi în măsura în care să fie protejaţi toţi cei implicaţi.  Scenariul la care lucrăm în acest moment este pentru reluarea competiţiei. Vom vedea săptămâna viitoare, să treacă 1 mai, e o perioadă critică, să vedem cum se poartă oamenii. Eu sper să rămână în case şi după aceea vom vedea o reacţie asumată din partea autorităţilor statului", a declarat Justin Ştefan pentru Mediafax.

Justin Ştefan a explicat pentru Mediafax în ce constă scenariul pregătit de LPF pentru reluarea competiţiilor sportive.

"Este vorba despre mai multe teste, făcute în momentul în care intră în cantonament, în momentul în care se reia competiţia. Sunt trei principii de lucru: măsuri de igienă stricte, capacitate de testare şi monitorizare permanentă. Întâi se vor relua treptat antrenamentele, individuale, apoi în grupuri de trei jucători, de cinci jucători, de opt jucători, antrenamente colective şi după aceea discutăm despre reluarea competiţiei. Vom urma mai mulţi paşi. Este nevoie de aproximativ o lună de zile (n.red. - de antrenamente până la reluarea campionatului). Monitorizăm permanent ce se întâmplă şi în alte ţări. Bineînţeles că suntem într-un dialog cu FIFA şi UEFA şi vedem unde ajungem. E clar că singura certitudine de acum este incertitudinea", a mai precizat secretarul general al LPF.

Justin Ştefan a dezvăluit că, la acest moment, LPF nu a pregătit scenariul în care autorităţile vor decide încheierea sezonului 2019-2020. Oficialul Ligii a explicat în ce constă planul B. 

"Planul B, nu e vorba de Turcia, dar în cazul în care autorităţile din România nu permit jucarea competiţiei în ţară să vedem dacă vom putea finaliza competiţia în altă ţară. E un plan de avarie, dar există anumite impedimente juridice şi de logistică, iar cele juridice sunt destul de mari pentru că FIFA şi UEFA trebuie să fie de acord cu această soluţie şi până în momentul de faţă nu a existat nicio altă ţară, nu neapărat pe motive de COVID, care să obţină această soluţie, respectiv să joace meciurile de campionat în altă ţară. E o soluţie puţin probabilă, dar este un scenariu pe care îl putem lua în considerare, dacă ni se va permite să finalizăm competiţia. Obiectivul nostru este să terminăm această competiţie pentru a nu avea pierderi economice, dar dacă autorităţile statului nu ne dau voie să jucăm, nu avem cum să încălcăm dispoziţia autorităţilor şi avem acel scenariu de rezervă. Cât timp teoretic se va putea finaliza competiţia obiectivul nostru principal este să o finalizăm, nu avem alt scenariu (n.red. - dacă autorităţile vor interzice reluarea fotbalului)", a mai precizat Justin Ştefan pentru Mediafax.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici