EXCLUSIV: Sancţiunile dictate împotriva lui Becali de Comisia de Disciplină a LPF sunt ilegale

Comisia de Disciplină a LPF, care l-a amendat pe Gigi Becali cu 450.000 de lei şi suspendat pentru 18 luni, nu avea dreptul, conform protocolului semnat la începutul sezonului cu FRF, să ia astfel de hotărâri împotriva fostului oficial stelist, au declarat pentru MEDIAFAX surse federale.

31 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Sancţiunile dictate împotriva lui Becali de Comisia de Disciplină a LPF sunt ilegale

EXCLUSIV:Sancţiunile dictate împotriva lui Becali de Comisia de Disciplină a LPF sunt ilegale (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"În convenţia semnată între LPF şi FRF, la începutul sezonului, prin care comisiile care judecă speţele de la Liga I treceau în subordinea Ligii, la punctul 8.2, scrie că în cazul în care o persoană care nu deţine nicio funcţie în cadrul clubului, dar despre care se ştie că este un «apropiat» al unei grupări, este reclamată la Comisia de Disciplină, atunci aceasta va fi judecată doar de către Comisia de Disciplină a FRF. În competenţa Comisiei de Disciplină a LPF intră exclusiv judecarea cluburilor şi a oficialilor acestora. În concluzie, amenzile şi suspendările dictate de LPF împotriva lui Becali sunt nule! Conform actului de organizare al LPF, Liga nu poate emite sancţiuni decât asupra oficialilor şi ale cluburilor", susţin sursele citate.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali a declarat, în urmă cu două săptămâni, că a vândut procentul de 27 la sută din acţiunile pe care le deţinea la gruparea din Bulevardul Ghencea către cumnatul său.

"Există o cesiune, din data de 20 ianuarie 2010, când am cesionat toate acţiunile mele. Ca să vedeţi că e adevărat, la 23 februarie a fost înregistrat la Registrul Comerţului. Eu nu mai am nicio acţiune pentru că eu am prevăzut că vor fi nişte probleme în fotbal şi am zis că vreau să-mi văd de activitatea mea de europarlamentar. În momentul în care m-au arestat am luat nişte hotărâri pentrucă am zis că în România e posibil orice. Eu nu mai am niciun fel de legătură cu Steaua, nici finanţare, nici sponsorizare. Toate declaraţiile pe care le-am făcut au fost ca iubitor al Stelei", a spus Becali, în urmă cu două săptămâni.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţine că membrii Comisiei de Disciplină a LPF au dreptul să îi suspende şi amendeze chiar şi pe "apropiaţii" cluburilor.

Conform unui comunicat postat pe site-ul oficial al FRF, la data de 1 iunie 2009, după şedinţa Comitetului Executiv al federaţiei, care a avut loc la Mogoşoaia, "LPF va avea în cadrul său organisme jurisdicţionale proprii, care vor soluţiona cauzele disciplinare şi litigiile în care sunt angrenate exclusiv cluburile care participă la competiţia «Campionatul Naţional Liga I», oficialii, jucătorii şi antrenorii acestora. De asemenea, au fost stabilite competenţele care revin exclusiv LPF, precum şi competenţele care urmează a fi exercitate de FRF ori în comun de cele două persoane juridice".

Gigi Becali a fost sancţionat, săptămâna trecută, de către Comisia de Disciplină a LPF cu 12 luni de suspendare şi 300.000 de lei penalitate financiară pentru jigniri repetate la adresa conducerii Ligii şi a membrilor comisiei din cadrul acesteia. Liga Profesionistă de Fotbal s-a sesizat din oficiu privind declaraţiile lui Gigi Becali la adresa conducerii LPF şi a membrilor comisiilor din cadrul LPF. Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a mai fost suspendat, în urmă cu două săptămâni, de Comisia de Disciplină a LPF pe o perioadă de şase luni şi a primit o amendă în valoare de 150.000 de lei, pentru declaraţii jignitoare la adresa managerului general al FC Dinamo, Florin Prunea.

Conflictul lui Becali cu Iancu şi Dragomir a izbucnit după ce Rapid a pierdut la "masa verde" meciul cu FC Timişoara, câştigat pe teren de gruparea "feroviară" cu scorul de 1-0, pentru că i-a folosit pe Varga şi Bălan, consideraţi fără drept de joc de LPF. Decizia Comisiei de Disciplină a LPF a nemulţumit mai multe cluburi din Liga I, printre care şi Steaua. Gigi Becali a anunţat că doreşte demiterea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, pentru că influenţează deciziile comisiilor şi ajută clubul FC Timişoara în lupta pentru titlu. De asemenea, Becali a anunţat că a înaintat o cerere de intervenţie în acest caz, solicitare care ar fi fost respinsă de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici