Experţi din Olanda pentru creşterea atractivităţii competiţiilor din fotbalul românesc

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, că a fost adoptat "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalului din România 2015-2020", prin care se doreşte îmbunătăţirea formatului competiţiilor existente, Liga I, Liga II şi Liga III.

173 afișări
Imaginea articolului Experţi din Olanda pentru creşterea atractivităţii competiţiilor din fotbalul românesc

Experţi din Olanda pentru creşterea atractivităţii competiţiilor din fotbalul românesc (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada 12-14 decembrie, la Casa Fotbalului, membrii Federaţiei Române de Fotbal au fost invitaţi la prezentarea unui proiect venit în sprijinul dezvoltării fotbalului românesc la nivel de seniori. O formulă mai bună, mai atractivă, a competiţiilor ar duce la creşterea numărului de spectatori şi telespectatori, ar atrage noi parteneri şi, astfel, ar genera venituri noi cluburilor. Pe de altă parte, un format adaptat realităţilor fotbalistice ar creşte evident premisele performanţei sportive.

Pentru a ajunge la acest obiectiv, s-a apelat la cei mai buni experţi în domeniu, reprezentanţi ai companiei olandeze Hypercube, cu o experienţă remarcabilă în realizarea unor schimbări competiţionale, inclusiv pentru forul continental UEFA, CONCACAF şi 9 ţări din Europa. Această companie are ca scop dezvoltarea unor noi perspective, inovând astfel competiţia.

Cu ajutorul ei, în urma strângerii de date, se vor găsi metodele propice de implementare. Pe baza analizelor făcute, se va demonstra dacă este nevoie de o schimbare şi care sunt motivele ei. De asemenea, se va face o previziune referitoare la impactul pe care această schimbare îl va avea. Proiectul se va desfăşura în perioada decembrie 2016 – mai 2017.

La consultările care au început astăzi vor participa reprezentanţii tuturor membrilor afiliaţi, ai antrenorilor, ai jucătorilor, ai mass-mediei şi ai autorităţilor.

“Este pentru prima dată în fotbalul românesc când se doreşte un studiu aprofundat referitor la sistemul competiţional, la nivelul seniorilor. Mai exact, Federaţia Română de Fotbal a intrat în colaborare cu firma olandeză Hypercube, firmă care a lucrat cu UEFA la schimbarea formatului Campionatului European din Franţa. Această societate va culege date din ţara noastră, date ce le vor primi fie de la federaţie, fie de la cluburi, fie de la autorităţi, pe care le vor folosi la exprimarea unui punct de vedere referitor la formatul nostru competiţional, venind bineînţeles cu propuneri de schimbare, dacă e cazul. Este vorba despre date de ordin financiar, informaţii legate de aşezarea populaţiei în România, informaţii care ţin de numărul de spectatori şi telespectatori din ultimii ani, informaţii referitoare la orele când românii se uită la televizor şi multe altele”, a declarat Felix Grigore, Managerul de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici