Handbal. România a învins Ungaria, 29-21, în primul meci din grupele principale la Campionatul European din Suedia

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat, duminică, scor 29-21 (15-9), meciul disputat cu reprezentativa Ungariei, primul din cadrul grupei principale 2 a Campionatului European din Suedia.

2798 afișări
Imaginea articolului Handbal. România a învins Ungaria, 29-21, în primul meci din grupele principale la Campionatul European din Suedia

România a învins Ungaria, 29-21, în primul meci din grupele principale la CE de handbal din Suedia (Imagine Alex Moise / Mediafax Foto)

Elevele pregătite de Martin Ambros au început meciul în forţă, cu Cristina Neagu principala marcatoare. Interul stânga, cea mai bună jucătoare din lume, a fost providenţială pentru atacul României. După primele minute România s-a distanţat la trei goluri pe tabelă. Până la finalul primei reprize România s-a distanţat la şase goluri, Cristina Neagu reuşind şapte goluri din nouă aruncări, cu un procentaj de 78%.

Repriza secundă a continuat în aceeaşi manieră pentru România. În final, elevele lui Martin Ambros s-au impus, scor 29-21. Cea mai bună marcatoare din echipa României a fost Cristina Neagu, cu 10 goluri din 15 aruncări, procentaj 67%, urmată de Eliza Buceschi, cu cinci goluri, şi Oana Manea, cu patru reuşite.

Din echipa Ungariei, Triscsuk, Gorbicz, Klivinyi şi Kovacs au marcat câte trei goluri. Celălalt meci al grupei, Danemarca - Norvegia, se va disputa tot duminică, de la ora 21:45, ora României. Clasamentul grupei 2 principale de la Campionatul European din Suedia: 1. România - 4 puncte, 2. Danemarca - 4 p, 3. Norvegia - 4 p, 4. Cehia - 2 p, 5. Rusia - 2 p, Ungaria - 0 p.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici