F1: FIA interzice instrucţiunile de pilotaj transmise sportivilor prin radio

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a interzis comunicaţiile radio dintre oficialii echipelor şi sportivi prin care aceştia din urmă primeau de la boxe indicaţii de pilotaj, în timpul curselor, informează publicaţia germană Auto Motor und Sport, citată de motorsport.com.

210 afișări
Imaginea articolului F1: FIA interzice instrucţiunile de pilotaj transmise sportivilor prin radio

F1: FIA interzice instrucţiunile de pilotaj transmise sportivilor prin radio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultima perioadă, piloţii primeau în timpul Marilor Premii din ce în ce mai multe sfaturi cum să-şi conducă monopostul, ce butoane să apese pe volan în anumite momente.

"Dă-mi instrucţiuni de pilotaj", i-a cerut, vineri, la Monza, liderul clasamentului piloţilor, Nico Rosberg, inginerului său de la Mercedes, Tony Ross.

La rândul său, Andrea Stella, inginerul lui Fernando Alonso de la Ferrari, i-a transmis spaniolului, considerat de mulţi cel mai bun pilot din F1, să urmeze o altă traiectorie în virajul 10 al circuitului de la Monza, la Marele Premiu al Italiei, desfăşurat week-end-ul trecut.

Pentru a pune capăt unor asemenea instrucţiuni, FIA le-a interzis, începând chiar de la următoarea cursă, de la Singapore, bazându-se pe articolul 20.1 din regulamentul sportiv, care prevede că "un pilot trebuie să-şi conducă maşina singur şi fără ajutor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici