Verstappen pune la îndoială rostul unei curse de sprint la revenirea Marelui Premiu al Chinei

Campionul mondial Max Verstappen a pus sub semnul întrebării înţelepciunea de a angaja piloţii de Formula 1 într-un weekend de sprint la revenirea lor pe Circuitul Internaţional din Shanghai pentru prima dată din 2019, la sfârşitul acestei luni.

82 afișări
Imaginea articolului Verstappen pune la îndoială rostul unei curse de sprint la revenirea Marelui Premiu al Chinei

Verstappen pune la îndoială rostul unei curse de sprint la revenirea Marelui Premiu al Chinei

Verstappen a restabilit normalitatea în Formula 1 cu o victorie dominantă începută cu calificarea în pole position şi încheiată cu o cursă solitară în Marele Premiu al Japoniei de duminică, asitându-l pe coechipierul său Sergio Perez pentru încă o dublă Red Bull.

Următoarea etapă, peste două săptămâni, este revenirea în China, unde Formula 1 a fost absentă timp de cinci ani, deoarece ţara s-a confruntat cu ameninţarea pandemiei COVID.

Marele Premiu al Chinei va include prima din cele şase etape de sprint din acest sezon, oferind puncte pentru piloţi în cursa de 100 km de sâmbătă. Va exista însă o singură sesiune de antrenamente libere pentru ca piloţii să se obişnuiască cu circuitul.

„Cred că nu este grozav, să spunem aşa, să faci asta", a declarat Verstappen reporterilor după cursa de duminică de la Suzuka, citat de Reuters.

„Pentru că atunci când ai fost departe de o pistă pentru o perioadă destul de lungă de timp, cred că nu ştii niciodată ce vei experimenta, nu-i aşa? Aşa că ar fi fost mai bine să avem un weekend de cursă normal acolo.

„Pur şi simplu din perspectiva pilotajului, din perspectiva performanţei sportului, cred că nu este cel mai inteligent lucru de făcut. Dar da, vom vedea ce vom obţine acolo."

Cu Verstappen şi Red Bull demonstrând din nou că sunt aproape de neatins atunci când maşina este fiabilă, olandezul a recunoscut că sprintul la Shanghai ar putea face lucrurile mai interesante pentru fani.

„Probabil că condimentează puţin mai mult lucrurile şi poate că asta este ceea ce ar vrea să vadă", a adăugat el.

„Întotdeauna mi-a plăcut să conduc acolo. Aşa că da, sperăm să ne putem lansa cât mai bine şi sperăm să nu fie nevoie să punem la punct prea multe lucruri la maşină."

Carlos Sainz a fost, de asemenea, precaut cu privire la sprint şi a spus că problema a fost ridicată în şedinţa de informare a piloţilor şi cu FIA, precum şi cu Formula 1.

„Cu acest tip de maşini, a merge pe o pistă cu o oră de antrenamente şi direct în calificări, cu regulamentele pe care ni le impun..., cred că nu este o alegere bună să punem sprintul după patru sau cinci ani de absenţă", a spus el.

„Poate că pentru voi, cei de acasă, este interesant, dar pentru ingineri şi piloţi, este ceva pentru care, în opinia mea, nu ar trebui să ne asumăm riscul şi să avem un weekend normal".

Atât Sainz, cât şi directorul echipei Ferrari, Frederic Vasseur, au sugerat că orice lucrare de reasfaltare pe circuitul proiectat de Hermann Tilke în afara Shanghaiului ar adăuga o altă necunoscută în ecuaţie.

„Dar va fi la fel pentru toată lumea", a spus Vasseur. „Va fi o chestiune de reactivitate şi de a putea avea un setup bun de la început".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici