Falub: Florian Walter a ţinut clubul U Cluj în viaţă, situaţia lui ne afectează

Antrenorul formaţiei U Cluj, Adrian Falub, a declarat, joi, că finanţatorul Florian Walter, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, este cel care a ţinut în viaţă gruparea ardeleană în ultima perioadă şi a precizat că situaţia în care acesta se află acum afectează echipa.

377 afișări
Imaginea articolului Falub: Florian Walter a ţinut clubul U Cluj în viaţă, situaţia lui ne afectează

Florian Walter (Imagine: Radu Oltean/Mediafax Foto)

"Situaţia domnului Florian Walter ne afectează, ca grup, moral. Noi suntem alături de el, iar atâta vreme cât există prezumpţia de nevinovăţie şi până nu există o decizie definitivă a instanţei nu se poate nimeni pronunţa. Florian Walter a ţinut clubul acesta în viaţă", a spus Adrian Falub într-o conferinţă de presă, conform site-ului oficial al grupării ardelene.

Procurorii DIICOT vor cere arestarea în lipsă a lui Florian Walter, cercetat într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce şeful Romprest nu a fost găsit de autorităţi, în urma percheziţiilor făcute miercuri, el fiind dat în prezent în consemn la frontieră.

Surse din cadrul DIICOT au precizat că solicitarea de arestare în lipsă urmează să fie trimisă la Tribunalul Prahova.

Sursele citate au precizat că, în perioada 2012 - 2013, firma Romprest, controlată de omul de afaceri Florian Walter, ar fi fost implicată într-un lanţ de tranzacţii comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA. Astfel, procurorii anchetează modul în care Romprest angaja forţa de muncă folosită în oraşele în care societatea are contracte pentru salubrizare cu autorităţile publice locale.

Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare totală de 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă suma de 60.494.600 de lei (echivalentul a 14 milioane de euro) supusă procesului de reciclare, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici