Familia Berlusconi analizează vânzarea unei participaţii la AC Monza

Familia Berlusconi ia în calcul vânzarea unei participaţii minoritare la AC Monza, clubul de fotbal pe care l-a condus în Serie A din Italia în cei cinci ani în care a deţinut-o, au declarat două surse familiare cu acest subiect, citate de Reuters.

78 afișări
Imaginea articolului Familia Berlusconi analizează vânzarea unei participaţii la AC Monza

AC Monza, Facebook

O investiţie suplimentară în clubul cu o vechime de 110 ani ar ajuta holdingul Fininvest al familiei să suporte cheltuielile în creştere necesare pentru a susţine Monza, au declarat persoanele, care au cerut să nu fie menţionate deoarece discuţiile sunt private.

Fininvest colaborează cu băncile pentru a atrage interesul investitorilor internaţionali pentru acest bun, menţionează sursele, în ceea ce ar fi cea mai recentă dintre numeroasele tranzacţii din fotbalul italian care implică investitori străini.

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi, care a deţinut anterior AC Milan, a preluat Monza în 2018, când aceasta juca în liga a treia din Italia, într-o tranzacţie care ar fi avut o valoare de doar 3 milioane de euro.

Condusă de fostul antrenor al lui AC Milan, Adriano Galliani, Monza, un oraş situat la nord de Milano, a obţinut anul trecut prima promovare în Serie A şi se află în prezent pe locul 11 în clasament.

Cu toate acestea, de la preluarea Fininvest, clubul a acumulat pierderi de peste 70 de milioane de euro, iar numărul acestora va creşte şi mai mult, impulsionat de investiţiile care să permită echipei să concureze în prima ligă din Italia.

Posibila vânzare a participaţiei a fost anunţată pentru prima dată de ziarul italian Corriere della Sera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici