Fanii croaţi au fost controlaţi la intrarea în Bucureşti - aveau însemne ale echipei Hajduk

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a declarat joi la Sport.ro, că suporterii croaţi au fost controlaţi la intrarea în Bucureşti şi că aceştia aveau însemne ale echipei Hajduk Split asupra lor, fanii fiind informaţi că nu au acces pe Stadionul Dinamo ca galerie organizată.

28 afișări
Imaginea articolului Fanii croaţi au fost controlaţi la intrarea în Bucureşti - aveau însemne ale echipei Hajduk

Fanii croaţi au fost controlaţi la intrarea în Bucureşti - aveau însemne ale echipei Hajduk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost un control firesc al bagajelor. Aveau bannere, elemente prin care se vedea că sunt suporteri ai echipei Hajduk Split. Au fost cooperanţi. Ei au venit cu microbuze, autoturisme, nu au venit cu autobuze mari. Nu aveam dreptul să le confiscăm ceva, bannere, steaguri. Circulaţia este liberă în Europa. Li s-a pus în vedere decizia UEFA, că există o interdicţie aplicată clubului Hajduk Split. Nu vor fi împiedicaţi să-şi cumpere bilete decât dacă vor avea asupra lor elemente prin care ei se vor distinge, fulare, bannere, tricouri cu Hajduk Split. Nu poţi interzice nimănui să achiziţioneze un bilet", a afirmat Militaru, care a estimat la 200 numărul maxim de susţinători ai echipei Hajduk prezenţi în Capitală.

El a adăugat că forţele de ordine au organizat dispozitive în oraş pentru a preveni orice formă de violenţă a fanilor.

FC Dinamo a anunţat, miercuri, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial, că accesul spectatorilor în sectoarele rezervate oaspeţilor de pe arena din Şoseaua Ştefan cel Mare este interzis la meciul cu Hajduk şi că fanii care vor purta însemne ale formaţiei croate vor fi evacuaţi din stadion.

"Considerat un meci cu grad maxim de risc, Dinamo-Hajduk Split înseamnã şi măsuri speciale. FC Dinamo Bucureşti anunţă că accesul spectatorilor în sectoarele rezervate galeriei oaspeţilor este interzis, după decizia UEFA dictată împotriva celor de la Hajduk Split, respectiv două etape de suspendare la meciurile în deplasare, în competiţiile UEFA, pentru susţinătorii clubului croat! De asemenea, spectatorii având asupra lor însemne ale clubului Hajduk Split, tricouri, fulare, eşarfe, banere, etc, constituiţi în grupuri în alte sectoare ale stadionului, vor fi evacuaţi pentru a evita eventualele incidente!", se arată în comunicatul FC Dinamo.

Dinamo va întâlni echipa Hajduk Split, joi, pe teren propriu, de la ora 21.00, în prima manşă a turului trei preliminar al Ligii Europa. Partida va fi transmisă în direct la ProTV. Returul va avea loc în data de 5 august, de la ora 21.30, la Split.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici