Fanii lui Chelsea sunt îndemnaţi să nu mai scandeze numele patronului Roman Abramovici

  • Suporterii lui Chelsea au fost îndemnaţi să nu mai scandeze în sprijinul proprietarului clubului, Roman Abramovici.
  • Aceştia i-au strigat numele în timpul victoriei lui Chelsea la Norwich, de joi, din Premier League.
361 afișări
Imaginea articolului Fanii lui Chelsea sunt îndemnaţi să nu mai scandeze numele patronului Roman Abramovici

Abramovici a fost sancţionat de guvernul britanic ca parte a răspunsului său la invazia Rusiei în Ucraina.

Ministrul tehnologiei, Chris Philp, a declarat că fanii trebuie să îşi amintească faptul că Abramovici are legături strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin, al cărui regim a comis „acte barbare" în Ucraina.

„Înţeleg de ce fanii lui Chelsea au o anumită afecţiune pentru el, dar atunci când regimul cu care este asociat comite atrocităţi, acest lucru este mai important decât fotbalul", a declarat el la programul Today, de la BBC Radio Four.

„Aşa că i-aş ruga să se gândească foarte bine înainte de a face asta din nou, pentru că actele barbare ale regimului Putin, pe care Abramovici l-a susţinut, sunt mult mai importante decât fotbalul".

Sancţiunile care au fost impuse joi se traduc în faptul că Abramovici nu poate în prezent să vândă clubul, deşi o licenţă specială acordată de guvern îi permite lui Chelsea să continue să funcţioneze.

Philp spune că termenii acestei licenţe ar putea fi modificaţi pentru a permite realizarea unei vânzări.

„Aşa cum sunt scrise condiţiile licenţei astăzi, vânzarea nu ar fi permisă", a declarat el pentru Sky News.

„Cu toate acestea, dacă ar apărea un cumpărător, acel cumpărător sau acel club de fotbal ar putea să se adreseze guvernului şi să ceară modificarea condiţiilor într-un mod care să permită ca vânzarea să aibă loc."

Un purtător de cuvânt al primului ministru a adăugat ulterior, citat de BBC Sport:

„Suntem în contact permanent cu clubul şi cu Premier League în legătură cu orice problemă care a fost ridicată prin intermediul sancţiunilor şi a licenţei pe care Trezoreria le-a eliberat.

Depinde acum de club să solicite orice licenţă modificată. Cred că Chelsea a spus că va face acest lucru şi, în mod evident, vom lucra cu clubul şi cu liga pentru a lua în considerare orice modificări necesare din punct de vedere operaţional."

Ministrul Sportului, Nigel Huddleston, a avut joi o întâlnire cu Asociaţia Suporterilor de Fotbal (FSA) şi cu trei grupuri de fani ai lui Chelsea pentru a discuta despre impactul sancţiunilor şi pentru a descrie procesul prin care clubul poate solicita o licenţă modificată.

„Această cerere ar putea include modificări propuse privind vânzarea de bilete", se arată într-un comunicat al FSA, în care se precizează deasemenea:

„Ministrul a indicat că guvernul va colabora cu clubul şi ligile pentru a lua în considerare modificări în acest sens. Este de datoria lui Chelsea FC să ofere claritate cu privire la direcţia în care vor fi direcţionate orice venituri generate ca parte a acestei cereri".

Firma americană de investiţii care se ocupă de vânzare - Raine Group - a oprit deocamdată procesul şi a încercat să obţină clarificări cu privire la modul în care ar putea avea loc o eventuală vânzare.

Cât de repede va putea fi vândut clubul odată ce se va găsi un cumpărător depinde de faptul că guvernul va primi asigurări că veniturile nu vor ajunge la Abramovici, dar obţinerea acestor asigurări ar putea dura ceva timp.

Celor care au lucrat la tranzacţie în numele lui Abramovici li s-a spus că veniturile din vânzare vor merge către un fond pentru victimele războiului din Ucraina. Se înţelege că împrumutul de 1,5 miliarde de lire sterline de la oligarhul rus nu va fi dedus din preţ.

La începutul procesului, Abramovici dorea 3 miliarde de lire sterline pentru club, dar acest preţ era deja considerat exagerat de către experţii din industrie înainte de impunerea sancţiunilor.

Investitorul imobiliar britanic Nick Candy se numără printre cei care sunt încă interesaţi să cumpere Chelsea.

BBC Sport relatează că potenţialii investitori nu au renunţat, după ştirea de joi, existând până la 20 de părţi încă interesate.

Un purtător de cuvânt al lui Nick Candy a declarat:

„Examinăm detaliile anunţului de ieri şi suntem în continuare interesaţi să facem o ofertă.

În mod clar, acesta este un moment de mare incertitudine pentru toţi fanii lui Chelsea. Din punctul nostru de vedere, nimeni nu este proprietarul unui club de fotbal – este doar custodele acestuia pentru fani şi pentru comunitate".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici