Fanii Stelei protestează la tragerea la sorţi a EURO 2020. Ce îi aşteaptă pe delegaţii UEFA

Suporterii echipei CSA Steaua Bucureşti au anunţat că vor informa oficialii UEFA prezenţi la tragerea la sorţi pentru EURO 2020, care va avea loc sâmbătă, la Bucureşti, despre "situaţia stânjenitoare în care se află Steaua, cu largul acord al FRF şi, implicit, UEFA".

665 afișări
Imaginea articolului Fanii Stelei protestează la tragerea la sorţi a EURO 2020. Ce îi aşteaptă pe delegaţii UEFA

Fanii Peluzei Sud Steaua vor informa oficialii UEFA despre conflictul FCSB-CSA Steaua Bucureşti

"FC Fcsb NU e STEAUA!

Bucureştiul găzduieşte, sâmbătă, tragerea la sorţi pentru EURO2020. Cu această ocazie, participanţii prezenţi la acest eveniment vor primi, din partea Peluzei SUD, câte un pliant informativ referitor la situaţia stânjenitoare în care se află STEAUA cu largul acord al FRF şi, implicit, UEFA.
De asemenea, delegaţii UEFA vor fi informaţi de consecinţele severe pe care această situaţie le aduce integrităţii UEFA şi competiţiilor sale", se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Steliştilor 1947.

În pliantul care va fi oferit oficialilor forului european, fanii echipei din liga a patra au explicat cum s-a ajuns la această situaţie de confuzie între clubul FC FCSB, care s-a intitulat FC Steaua Bucureşti până în 2014, şi CSA Steaua Bucureşti, unica deţinătoare a brandului Steaua, care evoluează în liga a patra.

"Dragă oficial UEFA,

Poate că nu sunteţi la curent cu situaţia jenantă dintre FCSB (un club care ia parte cu regularitate în competiţiile europene) şi Steaua Bucureşti - una dintre cele 22 de câştigătoare ale Ligii Campionilor.

Până recent, FCSB a purtat numele FC Steaua Bucureşti. Totuşi, acest lucru a fost ilegal. În 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - forul suprem al justiţiei - a decis irevocabil că FCSB şi Steaua Bucureşti sunt două cluburi complet diferite, prima dintre acestea asumându-şi ilegal identitatea ultimeia şi locul în campionatul naţional, din 2003.

Situaţia aceasta a adus consecinţe severe (şi posibil necunoscute) pentru UEFA şi pentru integritatea competiţiilor sale. De când FCSB şi-a asumat eronat coeficientul echipei Steaua Bucureşti, în 2003, clubul a beneficiat masiv de clasamentul UEFA. Ca o consecinţă, FCSB a fost cap de serie adesea la tragerile la sorţi, profitând de performanţele Stelei pentru a obţine adversari mai uşori şi, da, zeci de milioane de euro din banii UEFA, ca premiu pentru performanţele lor. Considerăm că asta nu reprezintă numai înşelăciune pură, ci şi nerespectarea bunei credinţe a unor echipe care au jucat în competiţie de-a lungul timpului.

CSA Steaua Bucureşti - unica proprietară a istoriei, identităţii şi brandului Steaua - evoluează, în prezent, în liga a patra din România, iar noi, fanii ei (puterea fotbalului, aşa cum UEFA spune) suntem determinaţi să o readucem în top. Până atunci, una dintre cele mai prestigioase echipe din Europa suferă din cauza minciunile răspândite şi perpetuate de FCSB, care beneficiază de simpatia mass-media.

Cunoaştem că nu aceasta este politica UEFA - nici nu ar trebui să fie - de a se amesteca în asociaţiile membre şi în problemele interne, dar ştim că atenţia UEFA cu privire la identitatea cluburilor este una foarte mare - aşa cum s-a dovedit şi în alte cazuri similare de pe continent, până acum.

Dacă iniţierea unei anchete de către UEFA în această problemă este posibilă - cu o implicare corectă din partea tuturor părţilor - noi, suporterii echipei Steaua Bucureşti, campioana din 1986, vom fi mai mult decât bucuroşi să vă ajutăm cu mai multe informaţii istorice şi tehnice despre caz.

Cu deosebită stimă,

Asociaţia Suporterilor Steaua", se arată în scrisoarea fanilor stelişti.

De asemenea, Asociaţia Steliştilor 1947 a publicat mai multe fotografii, joi seara, în care diverse zone din Bucureşti sunt împânzite cu bannere pe care stă scris mesajul "Fcsb is not Steaua" (n.r. - FCSB nu e Steaua).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici