Fatih Terim: Europa fotbalistică îşi va aminti de această echipă

Selecţionerul naţionalei Turciei, Fatih Terim, fericit după victoria cu scorul de 3-2 obţinută în faţa Cehiei, succes ce a calificat echipa sa în sferturile turneului final al Campionatului European, a anunţat că reprezentativa turcă nu se va opri aici.

11 afișări
Imaginea articolului Fatih Terim: Europa fotbalistică îşi va aminti de această echipă

Fatih Terim: Europa fotbalistică îşi va aminti de această echipă (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Transmit un mesaj întregii ţări, întregului popor: «Ieşiţi în stradă, sărbătoriţi această victorie, profitaţi de acest moment!» V-am zis după ce am învins Elveţia că lumea îşi va aminti de noi. O mai spun o dată. Europa fotbalistică îşi va aduce aminte de această echipă", a declarat Terim la finalul partidei care a dus Turcia în sferturile competiţiei.

Antrenorul turc şi-a lăudat jucătorii pentru determinarea de care au dat dovadă, chiar dacă au fost conduşi cu 2-0 până în minutul 75. "N-am început prea bine meciul, în faţa unor cehi extrem de motivaţi. În prima repriză, am uitat să jucăm fotbal. În a doua ne-am revenit şi sunt mândru că am o echipă care nu abandonează niciodată. Am arătat de ce suntem în stare. Primul gol ne-a băgat din nou în meci. La 2-2, mă pregăteam de loviturile de departajare, când a picat şi golul al treilea. A fost o nebunie, o adevărată lecţie despre frumuseţea fotbalului. E clar că jucătorii mei adoră finalurile dramatice de partidă", s-a bucurat Terim.

Reprezentativa Turciei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal din Elveţia şi Austria, în urma victoriei cu scorul de 3-2 din partida disputată, duminică, împotriva naţionalei Cehiei, în grupa A a competiţiei şi va întâlni Croaţia vineri, la Viena.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici