FC Argeş rămâne retrogradată, după decizia Comisiei de Recurs a LPF

Comisia de Recurs a LPF a decis, joi, respingerea apelului formulat de gruparea FC Argeş cu privirea la retrogradarea formaţiei în Liga a II-a, în urma scandalului de corupţie, informează site-ul LPF.

19 afișări
Imaginea articolului FC Argeş rămâne retrogradată, după decizia Comisiei de Recurs a LPF

Cornel Penescu (Imagine: Mediafax Foto)

În plus, Comisia de Recurs a LPF a respins şi apelurile formulate de Cornel Penescu, de Gheorghiţă Pieca şi de Cristian Mincă.

Comisia LPF a hotărât, joi, să menţină în totalitate deciziile şi penalităţile dictate de Comisia de Disciplină a LPF în cazul grupării FC Argeş.

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal a decis, pe 8 iulie, retrogradarea echipei FC Argeş în Liga a II-a, iar patronul clubului Cornel Penescu a fost declarat persona non-grata în fotbalul românesc. De asemenea, pe lângă Penescu, Cristi Mincă şi Gheorghiţă Pieca au fost declarate persona non-grata. Toţi trei au primit şi o amendă de câte 300.000 de lei.

În dosarul corupţiei din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestaţi preventiv finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici