FC Argeş şi Dinamo vor juca un meci fără spectatori

Comisia de Recurs a LPF a admis în parte apelul formulat de FC Argeş privind sancţiunea primită ca urmare a incidentelor de la partida cu Dinamo, din ultima etapă a sezonului 2008/2009, şi a decis ca echipa piteşteană să dispute un singur meci fără spectatori, şi nu două cum s-a dictat iniţial.

25 afișări
Imaginea articolului FC Argeş şi Dinamo vor juca un meci fără spectatori

FC Argeş şi Dinamo vor juca un meci fără spectatori (Imagine: Mediafax Foto)

"Comisia de Recurs a LPF reduce suspendarea FC Argeş de organizare pe teren propriu a două jocuri fără spectatori la un singur joc şi o penalitate de 10.000 de lei", se arată într-un comunicat postat pe site-ul LPF.

În schimb, Comisia de Recurs a decis să menţine suspendarea dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului FC Dinamo de a disputa un meci pe teren propriu fără spectatori, ca urmare a incidentelor de la meciul cu FC Argeş, dar a diminuat penalitatea de la 50.000 de lei la 20.000 de lei.

Pe 8 iulie, Comisia de Disciplină a LPF a decis sancţionarea echipei Dinamo pentru incidentele create de suporteri la partida cu FC Argeş, din ultima etapă a sezonului 2008/2009 al Ligii I, cu disputarea unui meci fără spectatori şi amendarea acesteia cu 50.000 de lei. De asemenea, Comisia de Disciplină a decis sancţionarea grupării FC Argeş cu 25.000 de lei, precum şi interzicerea de a organiza două meciuri pe teren propriu.

Suporteri ai echipei Dinamo au intrat în teren la meciul cu FC Argeş, partida fiind întreruptă pentru aproximativ cinci minute, din minutul 30, din cauza conflictului dintre fani şi jucători. Fanii dinamovişti au reuşit să intre pe peluza stadionului Nicolae Dobrin, după ce Ianis Zicu a egalat scorul, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine, care au reţinut mai multe persoane. Peste zece fani au pătruns în teren, îndrepându-se spre Cristi Pulhac, dar aceştia au fost opriţi de mijlocaşul Ousmane N'Doye. Atacanţii dinamovişti Ionel Dănciulescu şi Claudiu Niculescu au încercat să-i calmeze pe suporteri. Fanii dinamovişti au fost evacuaţi din stadion.

Comisia de Recurs a LPF a analizat, joi, şi apelul formulat de fostul patron al clubului Farul Constanţa, Gheorghe Bosânceanu, care a fost suspendat pentru şase luni şi amendat cu 150.000 de lei pentru declaraţiile făcute la adresa arbitrului Marius Avram, luând decizia de a respinge recursul acestuia.

Bosânceanu a declarat, la finalul partidei cu CFR Cluj, din etapa a XXV-a a Ligii I, scor 0-1, că oficialii grupării ardelene l-au motivat financiar pe Avram.

Judecarea plângerii FC Dinamo împotriva preşedintelui clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost amânată pentru data de 6 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici