FC Barcelona a invitat un soldat israelian la El Clasico. Gestul a atras critici

Soldatul israeliano-francez Gilad Shalit, deţinut de mişcarea palestiniană Hamas timp de cinci ani, în perioada 2006-2011, a primit o invitaţie de la FC Barcelona pentru a fi prezent la partida din 7 octombrie cu Real Madrid, a anunţat clubul catalan.

375 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona a invitat un soldat israelian la El Clasico. Gestul a atras critici

Echipa FC Barcelona (Imagine/Mediafax Foto)

"Am primit o solicitare de invitaţie din partea unui fost ministru israelian pentru această persoană şi clubul a decis să o invite, aşa cum o face pentru multe altele. Nu am auzit să existe vreun protest privind această invitaţie, dar pentru a se înţelege că Barcelona nu ia nicio poziţie prin acest gest în ceea ce priveşte conflictul israelo-palestinian, amintim că în 2011 vicepreşedintele clubului, Carles Villarubi, l-a primit pe liderul palestinian Mahmoud Abbas şi i-a arătat baza noastră sportivă", a declarat o sursă din cadrul grupării din Barcelona.

FC Barcelona a precizat că nu este vorba de o invitaţie la tribuna prezidenţială, ci de una normală în tribună.

Cotidianul El Pais a scris, miercuri, că această invitaţie a provocat o polemică şi a atras protestele mai multor asociaţii pro-palestiniene. Mai multe asociaţii i-au adresat o scrisoare preşedintelui FC Barcelona, Sandro Rosell, subliniind că Gilad Shalit nu este un simplu cetăţean, ci un soldat al armatei israeliene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici