FC Barcelona continuă să conducă în clasamentul IFFHS. Pe ce locuri se clasează echipele româneşti

Echipa spaniolă FC Barcelona se menţine pe primul loc, cu 359 de puncte, în clasamentul mondial pe luna ianuarie stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

354 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona continuă să conducă în clasamentul IFFHS. Pe ce locuri se clasează echipele româneşti

FC Barcelona continuă să conducă în clasamentul IFFHS. Pe ce locuri se clasează echipele româneşti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe poziţia secundă se află Real Madrid (Spania), cu 302 puncte, iar pe locul trei este Velez Sarsfield (Argentina), cu 271 de puncte.

Formaţia engleză Manchester United se află pe locul patru, cu 260 de puncte. Pe poziţia a cincea se situează echipa engleză Manchester City (241 de puncte), la care evoluează şi Costel Pantilimon, în timp ce formaţia braziliană FC Santos ocupă locul şase, având 238 de puncte.

Pe locul şapte, cu 234 de puncte, se află echipa chiliană Universidad de Chile, iar locul opt îi revine tot unei echipe din Chile, Universidad Catolica, cu 230 de puncte

Ultimele două poziţii din top 10 sunt ocupate de Benfica Lisabona (Portugalia), cu 222 puncte, respectiv Schalke 04 (Germania), echipă la care evoluează Ciprian Marica - 221 puncte.

Echipa lunii ianuarie a fost desemnată Juventus Torino.

Steaua Bucureşti ocupă locul 86 în clasamentul IFFHS

Echipa Steaua Bucureşti a coborât o poziţie şi ocupă locul 86, cu 131,5 puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia română cel mai bine clasată în această ierarhie.

Următoarea echipă română din clasamentul IFFHS, după Steaua, este FC Vaslui, în coborâre două poziţii, până pe locul 99, cu 124,5 puncte.

Rapid Bucureşti a coborât de pe locul 114 pe 116, având 116,5 puncte, la egalitate cu Young Boys Berna (Elveţia).

Dinamo Bucureşti a coborât, de asemenea, însă trei poziţii, de pe 125 pe 128, cu 112,5 puncte, la egalitate cu UNAM Ciudad de Mexico (Mexic).

Formaţia Gaz Metan Mediaş a urcat de pe locul 154 pe 151, cu 103 puncte, la egalitate cu Sturm Graz (Austria) şi Corinthians (Brazilia).

Campioana Oţelul Galaţi, în coborâre de pe 267, ocupă locul 271, cu 74 de puncte, la egalitate cu Sriwijaya FC Palembang (Indonezia), Girondins Bordeaux (Franţa), AS Saint-Etienne (Franţa), Espanol Barcelona (Spania), Videoton (Ungaria), Real Salt Lake (SUA), Metalurgs Liepajas (Letonia), Pahtakor Taşkent (Uzbekistan) şi Werder Bremen (Germania).

Echipa CFR Cluj a coborât patru poziţii în clasamentul IFFHS, până pe 384, cu 61,5 puncte, la egalitate cu CS Cobreloa Calama (Chile), Sivasspor (Turcia), Al-Rayyan (Qatar), Feyenoord Rotterdam (Olanda), MSK Zilina (Slovacia) şi Independiente FBC (Paraguay).

Ultima formaţie din România în clasamentul IFFHS este Astra Ploieşti, care a coborât două poziţii, până pe locul 395, cu 60 de puncte, la egalitate cu Al-Ittihad Aleppo (Siria), Cagliari (Italia), Al-Ittifaq (Arabia Saudită), Central Coast Mariners (Australia), Real Sociedad (Spania), FC Koln (Germania), CA Banfield (Argentina), FC Nurnberg (Germania), KV Mechelen (Belgia) şi FC Valletta (Malta).

Adversara Stelei în Liga Europa, FC Twente Enschede, se menţine pe locul 19 în clasamentul IFFHS, cu 197 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici