FC Barcelona l-a transferat pe Philippe Coutinho de la Liverpool, care devine al doilea cel mai scump fotbalist din istorie

FC Barcelona a anunţat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că l-a transferat mijlocaşul Philippe Coutinho de la FC Liverpool. Internaţionalul brazilian va avea o clauză de reziliere a contractului cu noua echipă de 400 de milioane de euro.

3349 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona l-a transferat pe Philippe Coutinho de la Liverpool, care devine al doilea cel mai scump fotbalist din istorie

FC Barcelona l-a transferat pe Philippe Coutinho de la Liverpool, care devine al doilea cel mai scump fotbalist din istorie

Coutinho a semnat o înţelegere valabilă pe cinci ani şi jumătate cu Barcelona. Suma de transfer este de 160 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane în funcţie de performanţele jucătorului, relatează Marca.

În urma acestui transfer, Coutinho a devenit al doilea cel mai scump fotbalist din istorie, după Neymar, transferat vara trecută de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain pentru 222 de milioane de euro.

Coutinho, în vârstă de 25 de ani, a jucat în ultimii patru ani şi jumătate la Liverpool, echipă care l-a transferat de la Internazionale Milano, cu 13 milioane de euro. El a evoluat în 201 meciuri pentru clubul englez şi a reuşit să înscrie 54 de goluri şi să dea 46 de pase decisive.

Mijlocaşul ofensiv şi-a început cariera la Vasco da Gama, iar în 2008 a fost transferat de Inter, care l-a lăsat să joace la fosta echipă până în 2010. În perioada petrecută la Inter, a jucat timp de jumătate sezon şi la Espanyol, sub formă de împrumut.

Philippe Coutinho are 32 de selecţii şi opt goluri marcate la prima reprezentativă a Braziliei. Cota sa de piaţă este de 90 de milioane de euro, conform site-ului de specialitate Transfermarkt.de.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici