FC Barcelona şi Athletic Bilbao, amendate după finala Cupei Spaniei

Cluburile FC Barcelona şi Athletic Bilbao au fost amendate, luni, după ce suporterii celor două echipe au fluierat imnul naţional şi pe regele Felipe al VI-lea la finala Cupei Spaniei din luna mai, informează L'Equipe.

171 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona şi Athletic Bilbao, amendate după finala Cupei Spaniei

FC Barcelona şi Athletic Bilbao, amendate după finala Cupei Spaniei (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

FC Barcelona a fost amendată cu 66.000 de euro, în timp ce Athletic Bilbao a primit o sancţiune de 18.000 de euro.

"Cele două cluburi au fost amendate, deoarece suporterii lor au transformat un eveniment sportiv într-o scenă politică", se arată în comunicatul Consiliului Naţional al Sportului.

De asemenea, Federaţia Spaniolă de Fotbal, organizatoarea evenimentului, a primit o amendă de 123.000 de euro.

Cluburile FC Barcelona şi Athletic Bilbao, precum şi Federaţia Spaniolă de Fotbal, au posibilitatea de a face apel la această decizie.

FC Barcelona a câştigat Cupa Spaniei la 30 mai, după ce a învins, pe Camp Nou, cu scorul de 3-1, pe Athletic Bilbao.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici