FC Barcelona şi Espanol ar fi excluse din liga spaniolă, în cazul independenţei Cataloniei

FC Barcelona şi Espanol Barcelona nu vor juca în prima ligă spaniolă în cazul în care Catalonia îşi va proclama independenţa, a anunţat preşedintele ligii spaniole (LFP), Javier Tebas, citat de AFP.

353 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona şi Espanol ar fi excluse din liga spaniolă, în cazul independenţei Cataloniei

FC Barcelona şi Espanol ar fi excluse din liga spaniolă, în cazul independenţei Cataloniei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tebas a explicat că legea sportului în vigoare în Spania nu permite cluburilor din state străine să evolueze în campionatul spaniol, excepţie făcând echipele din principatul Andorra.

"Barcelona şi Espanol nu vor juca în prima ligă, în cazul în care Catalonia devine independentă. Legea sportului prevede, într-un articol adiţional, că un singur stat din afara Spaniei poate juca în La Liga sau în altă competiţiei oficială, iar acesta este Andorra", a declarat Tebas.

Potrivit lui Tebas, legea va trebui modificată pentru a permite echipelor FC Barcelona şi Espanol, aflate printre cluburile fondatoare ale primei divizii spaniole în 1928-1929, să continue să evolueze în La Liga, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru echipele din a doua divizie, precum Llagostera, Girona sau Sabadell.

Referendumul proindependenţă din Catalonia nu este acceptat de Madrid, care îl consideră neconstituţional. Tribunalul constituţional a suspendat, pe 29 septembrie, organizarea referendumului privind autodeterminarea Cataloniei, programat pe 9 noiembrie. În pofida deciziei, parlamentarii regionali au validat componenţa comisiei electorale cu 86 de voturi pentru şi 48 de abţineri, iar decretul a fost publicat în Jurnalul oficial regional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici