FC Bihor riscă să nu se poată înscrie în campionat din cauza datoriilor

Preşedintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, a anunţat, marţi, că divizionara secundă riscă să nu se poată înscrie în campionat din cauza restanţelor faţă de bugetul statului, acumulate încă din anul 2004.

11 afișări
Imaginea articolului FC Bihor riscă să nu se poată înscrie în campionat din cauza datoriilor

Preşedintele FC Bihor spune că echipa riscă să nu se poată înscrie în campionat din cauza datoriilor

Gheorghe Alexandrescu, noul preşedinte al FC Bihor, a declarat că acest club are majoritatea conturilor blocate şi niciun leu disponibil.

"Nu am bani nici măcar să merg cu marfarul la Bucureşti, la Federaţie, să pun o viză anuală pe legitimaţiile jucătorilor", a spus preşedintele, precizând că situaţia financiară a clubului este "disperată".

"Aici trebuiesc măsuri concrete, dacă nu, se duce dracului FC Bihor", a avertizat Alexandrescu.

Conform acestuia, clubul a acumulat restanţe către bugetul de stat şi către diferiţi furnizori de servicii încă din anul 2004.

"Sunt 23 de zile de când stau aici şi nu a venit nici acum auditul de la Primărie să facă verificări, să vedem ce situaţie am moştenit", a spus Alexandrescu.

Preşedintele a înaintat deja adrese scrise către finanţatorii clubului, Consiliul Judeţean Bihor şi Consiliul Local Oradea, prezentând situaţia financiară a clubului şi cerând un răspuns care să conţină măsuri concrete privind reabilitarea acesteia, până la sfârşitul acestei luni.

"Apoi voi decide dacă rămân pe post de mobilă aici", a spus Alexandrescu, ironic.

Pentru depăşirea situaţiei, preşedintele clubului a propus, la şedinţa AGA care a avut loc marţi dimineaţă, ca finanţatorii să îşi nominalizeze doi reprezentanţi care să fie prezenţi zilnic la club pe post de preşedinte şi vicepreşedinte, pentru a vedea problemele cu care se confruntă şi a cere Consiliului Local şi Consiliului Judeţean să le rezolve în timp real.

"Eu rămân şi referent 12 dacă e necesar, numai să văd că se mişcă lucrurile", a declarat Alexandrescu, pe acelaşi ton.

El a spus că numai pentru luna iunie, de când este la club, restanţele FC Bihor faţă de bugetul de stat se ridică la 91.187 lei.

"Deja am creditat clubul din buzunarul propriu cu 6.000 de lei, dacă aveam mai mulţi creditam cu mai mulţi, dar nu am", a spus Alexandrescu.

Acesta a declarat că, în actualele condiţii, 500.000 de lei sunt necesari numai pentru buna funcţionare a clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici