FC Dinamo: Fotbaliştii sunt testaţi antidoping săptămânal, niciunul nu e pozitiv

Medicul echipei FC Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat, miercuri, că, săptămânal, jucătorii "alb-roşii" sunt supuşi unor controale antidoping la două clinici particulare, plus cele efectuate la Agenţia Naţională Antidoping, toate având rezultate negative.

102 afișări
Imaginea articolului FC Dinamo: Fotbaliştii sunt testaţi antidoping săptămânal, niciunul nu e pozitiv

FC Dinamo: Fotbaliştii sunt testaţi antidoping săptămânal, niciunul nu e pozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Activitatea de depistare a substanţelor interzise în sport, în România, este realizată de către Agenţia Naţională Antidoping. Aceste controale sunt permanente, nu numai în competiţie, ci şi în afara ei. La fel cum s-a întâmplat la toate echipele din România, jucătorii dinamovişti au fost supuşi în fiecare sezon competiţional la numeroase controale antidoping. Pentru ştiinţa domnului Horoba şi corecta informare a opiniei publice, există jucători nominalizaţi care pot fi controlaţi antidoping în orice moment al zilei, în orice locaţie, inclusiv la domiciliu. În afara acestor controale stabilite de Agenţia Naţională Antidoping, FC Dinamo Bucureşti efectuează controle medicale periodice, de laborator, tuturor componenţilor lotului. Concret, aceste investigaţii sunt realizate săptămânal la clinicile Biomedica şi Regina Maria. De la instituirea acestor controale antidoping şi până în prezent, niciun jucător aflat sub contract cu FC Dinamo Bucureşti nu a fost depistat pozitiv!", a precizat medicul Liviu Bătineanu, pentru site-ul oficial al clubului.

Preşedintele grupării Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, miercuri, într-o emisiune televizată, că a primit două telefoane prin care era sfătuit să ceară efectuarea unui control antidoping jucătorilor formaţiei Dinamo, unde se petrec "lucruri necurate".

Oficialul clubului medieşean a precizat însă faptul că nu va solicita efectuarea testului înaintea meciului retur din semifinalele Cupei României, de joi seara. "Şi acum primesc telefoane să cer control antidoping pentru că sunt lucruri necurate la Dinamo. Acum am primit două telefoane şi mi-au spus să cer controale antidoping. Ce să fac eu acum, să cer control? Eu nu o să cer aşa ceva, mi se pare puţin ridicol să fac asta, apoi să zică lumea că ar fi o scuză petru noi", a declarat Horoba la Dolce Sport.

Gaz Metan Mediaş va disputa joi, de la ora 21.30, la Pro TV, pe teren propriu, partida retur a semifinalei Cupei României, cu Dinamo. În tur, echipa bucureşteană s-a impus cu scorul de 1-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici