FC Farul are datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi şi se află în prag de faliment

Clubul FC Farul Constanţa a acumulat datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi şi se află în prag de faliment, riscând să nu mai fie programată în campionat, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Dragomir, transmite corespondentul MEDIAFAX.

96 afișări
Imaginea articolului FC Farul are datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi şi se află în prag de faliment

FC Farul are datorii de peste 100 de miliarde de lei vechi şi se află în prag de faliment (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Am încercat să aflăm ce înseamnă Farul astăzi şi a trebuit să smulgem cu cleştele documentele. Vă pot spune că, în acest moment, Farul este mort şi neîngropat. Sunt datorii foarte mari către jucători, de zeci de miliarde de lei vechi, aproximativ 2 milioane de euro datorii către furnizori, în total peste 100 de miliarde de lei vechi. În acest moment, Consiliul Judeţean nu are puterea, nici dreptul legal de a plăti aceste datorii, pentru că noi lucrăm cu bani publici, nu suntem persoană privată. Dacă groapa nu era aşa de mare, ne-am fi băgat împreună cu alţi agenţi economici. Clubul FC Farul este deja în insolvenţă şi nu va mai exista. Suntem disponibili să formăm o nouă asociaţie sportivă şi s-o luăm de jos. Apoi să negociem cu cei care deţin palmaresul şi emblema clubului pentru a le prelua. Am vorbit şi cu Mircea Sandu şi ne-a asigurat de faptul că actualii patroni nu pot să înscrie echipa în campionat, dacă nu vor fi plătite datoriile existente", a spus Cristinel Dragomir.

Preşedintele Direcţiei Judeţene pentru Sport, Elena Frâncu, a declarat că va propune ca Baza Sportivă Farul să fie preluată de CJ Constanţa:

"Vom trimite Autorităţii naţionale pentru Tineret şi Sport o cerere prin care dorim să modificăm hotărârea de guvern prin care s-a dat în folosinţă, exact acum 9 ani, pe 12 iulie 2001, baza sportivă către fostul patron Gheorghe Bosânceanu. Prin această modificare vrem să dăm baza sportivă Consiliului Judeţean pentru întreţinere. Fostul patron, Bosânceanu ne-a anunţat deja că nu are nicio pretenţie în ce priveşte modernizările făcute în perioada 2001-2009. În 2008, s-au cheltuit 1 milion de euro pentru modernizare, însă, conform protocolului semnat în 2001, Bosânceanu era obligat să investească în modernizarea bazei".

Camera naţională de soluţionare a litigiilor din cadrul FRF a trimis, în data de 5 iulie, o adresă către clubul FC Farul în care se preciza că dacă până la sfârşitul acestei luni nu vor fi achitate drepturile salariale către jucători, clubul constănţean nu va mai fi programat în campionat:

"Având în vedere că FC Farul nu a achitat drepturile salariale către Cosmin Paşcovici, Dragan Cosici şi Ion Barbu şi având în vedere că, până la data de 30 iunie, ora 24.00, clubul FC Farul nu a prezentat nicio dovadă care să ateste achitarea obligaţiilor financiare, vă informăm că, începând cu data de 1 iulie, sunt aplicabile sancţiunile prevăzute de articolul 24 litera C aliniatul 1 în ceea ce priveşte echipele clubului FC Farul Constanţa. Pentru aceste abateri în cazul în care clubul nu îşi execută obligaţiile în 30 de zile de la rămânerea definitivă şi executorie a deciziei, acesta va fi sancţionat cu neprogramarea în competiţiile oficiale şi cu interzicerea dreptului de a transfera jucători în calitate de club cesionar".

La conferinţa de presă a preşedintelui CJ Constanţa au fost prezenţi şi circa 50 de suporteri ai echipei Farul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici