FC Liverpool a obţinut profit pentru prima oară în ultimele şapte sezoane

Gruparea engleză FC Liverpool a obţinut un profit înainte de plata taxelor de 900.000 de lire sterline (1,238 milioane de euro) în perioada mai 2013/mai 2014, fiind pentru prima oară pe plus după şapte sezoane de pierderi, informează presa engleză.

116 afișări
Imaginea articolului FC Liverpool a obţinut profit pentru prima oară în ultimele şapte sezoane

FC Liverpool a obţinut profit pentru prima oară în ultimele şapte sezoane (Imagine: AP/Mediafax Foto)

În sezonul trecut, FC Liverpool a înregistrat o pierdere de 49,8 milioane de lire sterline (68,5 milioane de euro).

Veniturile au crescut cu 19 procente, până la 255,6 milioane de lire sterline (351 de milioane de euro), dintre care 100,9 milioane de lire (138,8 milioane de euro) au provenit din drepturile tv.

Datoria netă a crescut cu 12,2 milioane de lire sterline (16,8 milioane de euro) până la 57,3 milioane de lire sterline (78,85 de milioane de euro). Veniturile comerciale au crescut cu cinci la sută, până la 103,8 milioane de lire (142,8 milioane de euro), după ce clubul a semnat şapte noi parteneriate.

Când clubul a fost preluat de Fenway Sports Group în 2010 de la foştii proprietari Tom Hicks şi George Gillett, datoriile se cifrau la 237 de milioane de lire sterline (325 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici