FC Porto anunţă că jucătorii amendaţi în "cazul tunelului", între care şi Săpunaru, fac recurs

FC Porto a anunţat că îi va susţine pe fotbaliştii Cristian Săpunaru, Hulk, Cristian Rodriguez, Helton şi Fucile, care au decis să depună recurs la decizia tribunalului din Lisabona prin care trebuie să plătească daune materiale stewarzilor după incidentele de la meciul cu Benfica, din 2009.

61 afișări
Imaginea articolului FC Porto anunţă că jucătorii amendaţi în "cazul tunelului", între care şi Săpunaru, fac recurs

Cristian Săpunaru (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Tribunalul din Lisabona a absolvit FC Porto în «cazul tunelului» din 2009, dar a decis să amendeze cinci jucători care au reprezentat clubul. FC Porto îşi exprimă solidaritatea cu sportivii, care deja au decis să facă recurs. Prima instanţă a recunoscut că fără atitudinea provocatoare a stewarzilor, incidentele nu ar fi existat. FC Porto aşteaptă cu seninănate decizia Curţii de Apel", a anunţat FC Porto.

Fotbaliştii Cristian Săpunaru, Hulk, Cristian Rodriguez, Helton şi Fucile au fost condamnaţi la plata unor daune materiale pentru cei doi stewarzi care au fost vătămaţi corporal pe tunelul de acces la vestiare de pe stadionul Da Luz.

Cei cinci jucători au fost acuzaţi de agresarea celor doi stewarzi la partida din 8 decembrie 2009. Săpunaru a fost găsit vinovat în două capete de acuzare, în timp ce ceilalţi patru fotbalişti au fost acuzaţi de agresiune în formă simplă.

În acest moment, doar Helton şi Fucile mai evoluează la FC Porto, în timp ce Săpunaru a ajuns la Elche, Hulk la Zenit Sankt Petersburg, iar Cristian Rodriguez la Atletico Madrid.

Presa portugheză a scris, la 11 octombrie 2011, că Săpunaru risca închisoarea în Portugalia, după ce Ministerul Public a cerut acuzarea românului de vătămare corporală, în urma incidentului din 2009.

Ministerul Public a susţinut că jucătorii i-au agresat pe agenţii Ricardo Silva şi Sandro Correia, acţionând în "formă deliberată, dorind şi reuşind să-i molesteze fizic pe cei doi". Conform presei portugheze, Săpunaru l-a lovit pe Sandro Correia în cap şi la abdomen, iar Hulk doar la abdomen.

În 22 decembrie 2009, Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste Portugheze i-a suspendat provizoriu pe Săpunaru şi Hulk. Liga Profesionistă de Fotbal din Portugalia a iniţiat, la 12 ianuarie 2010, proceduri disciplinare împotriva jucătorilor Hulk şi Cristian Săpunaru, împotriva cluburilor Benfica Lisabona şi FC Porto şi împotriva arbitrului Lucilio Baptista, după incidentele ce au avut loc în tunelul de la vestiare, pe stadionul Da Luz. FC Porto a pierdut partida cu Benfica, scor 0-1, iar la finalul meciului, Hulk şi Săpunaru au fost implicaţi într-un incident pe tunelul de acces la vestiare.

La 24 februarie 2010, membrii Consiliului de Justiţie al Federaţiei Portugheze de Fotbal au decis reducerea suspendării lui Săpunaru la patru etape.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici