FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti

FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti, după incidentele de la meciul cu Steaua, scor 1-1, din etapa a XXVI-a a Ligii I, se arată, luni, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX de Jandarmeria Capitalei.

648 afișări
Imaginea articolului FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti

FC Rapid a fost amendat cu 60.000 de lei de Jandarmeria Bucureşti (Imagine: Alexandru Dobre/Mediafax Foto)

Conform comunicatului, clubul a fost sancţionat pentru că nu a interzis amplasarea bannerelor publicitare pe gardul care delimitează terenul de tribună şi pentru că a permis accesul în arena sportivă a persoanelor aflate în stare de ebrietate sau care aveau asupra lor materiale pirotehnice.

De asemenea, firma de pază a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de jandarmi privind prevenirea şi combaterea violenţei pe stadion.

Jandarmeria anunţă că a identificat două persoane cărora le-au fost întocmite acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încercare de a introduce, deţinere şi folosire de articole pirotehnice în incinta arenei sportive, faptă pentru care aceştia riscă închisoare de la 2 la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la 1 la 3 ani. Cele două persoane au fost conduse le sediul secţiei de poliţie competentă teritorial, unde pe baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, emisă de procurorul prezent la desfăşurarea meciului, ele au fost reţinute pentru continuarea cercetărilor.

Au mai fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.750 de lei, pentru proferarea şi scandarea de injurii la adresa forţelor de ordine, precum şi refuzul de a se supune la efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor.

Echipele Rapid şi Steaua au terminat la egalitate, duminică, pe stadionul Giuleşti - Valentin Stănescu, scor 1-1 (1-0), în derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, meci marcat de incidente atât la început, cât şi spre final. Golurile au fost marcate de Herea '9 pentru Rapid şi Bourceanu '81 pentru Steaua.

Partida a început cu o întârziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, făcliilor şi artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a şi peluza a doua. În jur de şase torţe au ajuns pe suprafaţa de joc, în jumătatea echipei de teren a echipei oaspete, fiind necesară intervenţia pompierilor pentru a le îndepărta. La solicitarea arbitrului Sebastian Colţescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin staţia de amplificare, în două rânduri, să nu mai arunce cu artificii şi torţe în teren pentru că FC Rapid riscă sancţiuni.

Cu toate acestea, şi la începutul reprizei secunde s-au aprins torţe şi fumigene în peluza a doua, dar fără să fie aruncate pe teren.

Jocul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. După ce fundaşul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat să execute un aut pentru că erau aruncate diverse obiecte spre el, din galeria formaţiei Rapid s-a aruncat o sticlă în teren. Ulterior, fundaşul Vlad Chiricheş a căzut lovit de un obiect mic. De asemenea, în direcţia managerului Mihai Stoica s-a aruncat din tribuna zero inclusiv cu un scaun.

Pe teren s-a creat un meleu între jucătorii şi oficialii celor două echipe, iar centralul Sebastian Colţescu a decis întreruperea meciului. Steliştii şi Mihai Stoica au încercat să ducă o parte dintre obiectele aruncate de suporteri către observatorul LPF, dar au fost împiedicaţi de jucătorii şi oficialii rapidişti. Arbitrul i-a invitat pe jucători la vestiare, dar jucătorii rapidişti au preferat să rămână în mijlocul terenului. După aproximativ cinci minute, jucătorii stelişti şi brigada de arbitri au revenit pe teren iar meciul s-a reluat de la minutul 83.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici