FC Rapid contestă dreptul de promovare al FC Clinceni

Conducerea FC Rapid susţine, într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, că FC Clinceni nu îndeplineşte criteriile de acordare a licenţei pentru a evolua în sezonul 2014/2015 al Ligii I, răspunzând astfel unor contestaţii similare formulate de gruparea ilfoveană.

246 afișări
Imaginea articolului FC Rapid contestă dreptul de promovare al FC Clinceni

FC Rapid contestă dreptul de promovare al FC Clinceni (Imagine: Gabriel Fluerariu/Mediafax Foto)

FC Rapid precizează că fosta ACS Buftea, actuala FC Clinceni, nu poate promova deoarece în ultimii trei ani şi-a schimat denumirea şi sediul, încălcând astfel articolul 5 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF).

"E limpede, deci, că fosta ACS Buftea, cu "forţe" noi venite dinspre Domneşti şi relocată, anul trecut, la Clinceni (de artificii asemănătoare au mai uzat, de fapt, şi alte grupări care ţineau, la fel, lecţii dechise, fără a-şi zburătăci musca de pe căciula proprie!), intră sub incidenţa prevederilor" ROAF, se arată în comunicatul giuleştenilor.

FC Rapid admite că se confruntă cu probleme şi recomandă o mai mare flexibilitate în procesul de licenţiere. "Nimeni nu poate nega problemele cu care un club de tradiţie precum FC Rapid, şi nu numai, se confruntă de o destul de lungă perioadă. Dar, dacă acceptăm această realitate crudă, poate că s-ar impune să fim mai flexibili în cazul tuturor şi să mai pansăm, cum putem, câteva dintre rănile adânci ale fotbalului nostru, lăsându-l să respire în speranţa unei ipotetice revigorări. Nu putem, în consecinţă, decât să ne dorim o atitudine echilibrată, realistă, a factorilor de decizie, fără atitudini revanşarde şi orgolii absurde! Iar celor care mor de grija noastră le-am recomanda să-şi revadă traseele competiţionale anterioare, ieşite din cadrul legal, şi - cel mai important - să parcurgă, în DEX, explicaţiile de la «ipocrizie» şi «făţărnicie»!", se mai artă în comunicat.

Gruparea giuleşteană a reacţionat astfel după ce conducătorii FC Clinceni au anunţat că se vor adresa la TAS în cazul în care FC Rapid primeşte licenţa pentru ediţia viitoare a Ligii I. Ilfovenii susţin că Rapid nu poate primi licenţa din cauza datoriilor pe care clubul le are către foştii jucători.

După cinci etape disputate în play-off-ul Ligii a II-a, FC Rapid ocupă locul 2 cu 26 de puncte, iar FC Clinceni este pe locul 3 cu 24 de puncte, în Seria I. Pe primul loc este CSMS Iaşi cu 30 puncte. În Liga I promovează primele două echipe clasate în fiecare din cele două serii ale Ligii a II-a.

Procesul de licenţiere pentru echipele fruntaşe ale Ligii a II-a se încheie vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici