FC Universitatea Craiova poate reveni pe stadionul "Ion Oblemenco"

Echipa FC Universitatea Craiova poate reveni pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, după ce Tribunalul Dolj a admis ordonanţa preşedinţială solicitată de Adrian Mititelu, magistraţii dispunând reîntoarcerea echipei pe stadion până la finalizarea dosarului pe fond.

611 afișări
Imaginea articolului FC Universitatea Craiova poate reveni pe stadionul "Ion Oblemenco"

FC Universitatea Craiova poate reveni pe stadionul "Ion Oblemenco" (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Marţi după-amiază, magistraţii Tribunalului Dolj s-au pronunţat în cazul în care Adrian Mititelu a cerut ca echipa sa, FC Universitatea Craiova, să aibă dreptul de a juca meciurile pe stadionul "Ion Oblemenco".

Magistraţii Tribunalului Dolj au schimbat hotărârea luată de magistraţii de la Judecătoria Craiova şi au admis ordonanţa preşedinţială, dispunând "reintegrarea în stadion" până la finalizarea dosarului.

"Instanţa a admis ordonanţa şi a dispus reintegrarea până la soluţionarea dosarului de fond având ca obiect instituirea dreptului de retenţie şi plata contravalorii lucrărilor de amenajare şi modernizare a spaţiilor competiţionale şi de antrenament din cadrul stadionului Ion Oblemeco. Hotărârea este definitivă", a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj, Daniel Stancu.

Astfel, FC Universitatea Craiova poate să joace din nou meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova.

În urmă cu câteva luni, Adrian Mititelu a fost evacuat din complexul "Ion Oblemenco", el atacând în instanţă decizia Primăriei.

Mititelu este în conflict cu primarul după ce autorităţile locale din Craiova au evacuat, la 27 iunie, clubul FC Universitatea Craiova de pe stadionul Ion Oblemenco, pentru a face loc noii grupări.

Iniţial, primarul Lia-Olguţa Vasilescu l-a susţinut pe Mititelu în disputa sa cu FRF şi în încercarea de a reînscrie echipa în Liga a II-a. Văzând că Mititelu nu reuşeşte să facă rost de banii necesari înscrierii formaţiei în Liga a II-a, Primăria Craiova a decis să formeze o altă echipă în cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova - CS Universitatea Craiova.

Ulterior, finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, şi-a înscris în competiţie gruparea pe care o conduce.

FC Universitatea Craiova şi CS Universitatea Craiova au fost primite în Liga a II-a, în urma şedinţei din 14 august a Comitetului Executiv al FRF.

După excluderea grupării FC Universitatea Craiova, în vara anului 2011, Adunarea Genereală a FRF a oferit, anul trecut, câte un loc în Liga a II-a atât clubului condus de Adrian Mititelu, conform unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, cât şi Primăriei Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici