FCSB a pierdut, 3-1, în prima manșă din playoff-ul Europa League cu Rapid Viena

Rapid Viena s-a impus cu 3-1 în dauna FCSB-ului, la capătul unei meci în care austriecii au fost superiori la toate capitolele. Adversarii vicecampioanei au combinat cu foarte multă lejeritate, au fost mai tari pe picioare şi pleacă cu prima şansă în returul de la Bucureşti.

2 afișări

Nicolae Dică şi Gigi Becali nu sunt dispuşi să rişte nimic la Viena, astfel că FCSB a început cu o formulă experimentată din care au lipsit"perlele" de sute de milioane cum ar fi Coman sau Man. Adus de la Botoşani, Mihai Roman a fost în primul 11 pe "Weststadion", iar singurul tânăr pe care a mizat "Dicanio" a fost Olimpiu Moruţan. Ideea e simplă: jucătorii de perspectivă se pot remarca în grupele Ligii Europa, unde au şase meciuri asigurate. Greul trebuie să-l ducă jucătorii cu experienţă. Mai întâi calificarea, după transferurile.

Mai greu la început

Austriecii s-au aruncat în atac încă din primele secunde. A fost nevoie de numai patru minute ca să pice şi golul de 1-0. În urma unei lovituri de colţ a FCSB-ului, Rapid Viena a plecat pe contraatac. Murg a primit în flancul drept, a sesizat o breşă în defensiva lui Dică şi l-a angajat pe Knasmullner, care l-a executat pe Bălgrădean cu un şut plasat elegant la colţul scurt. Teixeira a fost la un pas de egalare în minutul 20, când Strebinger a respins în ultimul moment un şut expediat sub bara transversală. Rapid Viena a continuat să domine, să joace în viteză, să câştige fiecare duel, în timp ce elevii lui Dică au părut sleiţi de puteri. După o paradă salvatoarea a lui Bălgrădean a urmat golul de 2-0. Knasmullner a centrat la colţul scurt, Sonnleitner a venit cât se poate de liber la prima bară, după care a trimis în plasă. Un alt gol încasat din fază fixă de FCSB, care trebuie să-şi revină după pauză, altfel e ca şi eliminată din cupele europene.

De ce nu s-a început cu Florinel?

Dică s-a văzut nevoit să mute la pauză, astfel că au intrat Coman şi Man, au ieşit Ovidiu Popescu şi Moruţan. După nici 60 de secunde de la realuarea jocului, Coman a scăpat singur cu Strebinger, dar a fost blocat de portarul gazdelor. După alte câteva secunde a venit golul de 2-1, reuşit de Gnohere, din pasa lui Stan. FCSB era pe val, entuziasmul atingea cote alarmante, dar austriecii nu s-au panicat şi au marcat din nou. Schwab a profitat de o respingere greşită a lui Bălgrădean şi l-a "împuşcat" pe "Pufi". Publicul a explodat pur şi simplu după golul de 3-1, iar defensiva lui Dică şi-a trecut în cont o nouă bilă neagră. Coman şi Benzar au lovit bara transversală în prelungiri, când Rapid Viena evolua în zece oameni.

S-a terminat 3-1, iar FCSB mai poate spera la o calificare graţie golului marcat de Gnohere, dar după cum au jucat austriecii e greu de crezut că vom vedea o "remontada". Returul va avea loc peste o săptămână, pe Arena Naţională. Mai dramatic decât jocul FCSB-ului este rezultatul din Luxemburg. Dudelange a învins CFR Cluj, scor 2-0, şi ar putea deveni prima echipă din Luxemburg care se califică în grupele unei competiţii europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici