Federaţia din Burkina Faso a depus un memoriu la FIFA, după barajul pentru CM cu Algeria

Federaţia de fotbal din Burkina Faso a depus un memoriu la FIFA, după barajul pentru Cupa Mondială pierdut în faţa Algeriei, acuzând atât faptul că algerienii au folosit un jucător suspendat cât şi arbitrajul senegalezului Badara Diatta.

125 afișări
Imaginea articolului Federaţia din Burkina Faso a depus un memoriu la FIFA, după barajul pentru CM cu Algeria

Federaţia din Burkina Faso a depus un memoriu la FIFA, după barajul pentru CM cu Algeria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficialii din Burkina Faso susţin că autorul golului Algeriei în manşa secundă a barajului, Madjid Bougherra, nu ar fi trebuit să joace, din cauza cumulului de cartonaşe galbene.

Preşedintele federaţiei, Sita Sangare, a precizat că Bougherra a primit un cartonaş galben în meciul cu Mali, din grupele preliminare, şi încă unul în prima manşă cu Burkina Faso. Sangare a menţionat că va face în continuare cercetări pentru a dovedi ceea ce susţine.

Memoriul forului din Burkina Faso îl vizează şi pe arbitrul Badara Diatta, care nu ar fi lăsat să se joace toate cele patru minute suplimentare ale jocului retur cu Algeria.

Reprezentativa Algeriei s-a calificat la Cupa Mondială din 2014, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, selecţionata din Burkina Faso, în manşa secundă a barajului din zona Africa. Golul a fost marcat de Bougherra, în minutul 49.

În tur, Burkina Faso s-a impus în faţa algerienilor, cu scorul de 3-2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici