Federaţia din Ghana, în timpul incidentelor de la semifinala CAN cu Guineea Ecuatorială: "Este ca o zonă de război" - VIDEO

Federaţia din Ghana a reacţionat pe Twitter, joi seară, în timpul incidentelor ce au dus la întreruperea semifinalei dintre naţionala ghaneză şi cea din Guineea Ecuatorială, din cadrul Cupei Africii pe Naţiuni, notând că pe stadionul din Malabo este "ca o zonă de război".

162 afișări
Imaginea articolului Federaţia din Ghana, în timpul incidentelor de la semifinala CAN cu Guineea Ecuatorială: "Este ca o zonă de război" - VIDEO

Federaţia din Ghana, în timpul incidentelor de la semifinala CAN de joi: "Este ca o zonă de război" (Imagine: Capturã Video)

"Elicopterul poliţiei survolează terenul, fanii Ghanei fiind într-un real pericol. Acum este ca o zonă de război", a notat forul din Ghana.

Reprezentativa Ghanei s-a calificat în finala Cupei Africii pe Naţiuni, după ce a învins în semifinale, joi, la Malabo, cu scorul de 3-0, naţionala ţării gazdă, Guineea Ecuatorială, într-un meci care a fost întrerupt cel puţin jumătate de oră din cauza incidentelor provocate de fanii gazdelor.

Golurile au fost marcate de Jordan Ayew '42 (penalti), Wakaso '45+2 şi Andre Ayew '75.

Jocul a fost întrerupt în minutul 82, în momentul în care forţele de ordine evacuau o tribună ocupată de suporteri ghanezi.

Situaţia a fost tensionată în tribune pe parcursul jocului. La pauză, echipa Ghanei a intrat la vestiare sub protecţia poliţiştilor, iar după terminarea pauzei jucătorii au revenit pe teren în aceleaşi condiţii.

Fanii naţionalei din Guineea Ecuatorială au aruncat cu diverse obiecte pe teren după ce Ghana a deschis scorul din penalti, în minutul 42, prin Jordan Ayew. Jocul a fost întrerupt pentru scurt timp la începutul reprizei secunde, iar fotbaliştii au făcut apel la calm. Al treilea gol al ghanezilor, marcat de Andre Ayew în minutul 75, a tensionat şi mai mult situaţia.

Skysports.com notează că după ce echipa Ghanei a marcat al treilea gol, fanii ghanezi au fost nevoiţi să plece din zonele în care se aflau şi să se refugieze în spatele uneia dintre porţi, fiind ţintele obiectelor aruncate de suporterii rivali. Pe pista de atletism din jurul terenului erau mai multe sticle aruncate de fani. Jucătorii naţionalei Guineei Ecuatoriale au făcut un apel către fani să se liniştească.
Jocul s-a reluat după mai mult de jumătate de oră de întrerupere.

Echipa Ghanei va întâlni în finală reprezentativa Coastei de Fildeş, care a trecut în semifinale, miercuri, la Bata, scor 3-1, de RD Congo.

Finala CAN-2015 va avea loc duminică seară, la Bata.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici