Federaţia din Qatar neagă abuzul rasial comis de un jucător, considerând că acesta a fost victimă

Federaţia Qatarului (QFA) a declarat că Yusuf Abdurisag nu a folosit un limbaj discriminatoriu împotriva unui jucător din echipa Noii Zeelande, care a abandonat luni, la pauză, meciul amical în semn de protest faţă de o presupusă insultă rasistă.

412 afișări
Imaginea articolului Federaţia din Qatar neagă abuzul rasial comis de un jucător, considerând că acesta a fost victimă

Sursa foto: Facebook / ESPN Australia / NZ

Organismul care guvernează fotbalul din Qatar a declarat marţi că Abdurisag a avut un schimb de cuvinte "în focul momentului" în care a fost victima unor insulte rasiale.

Noua Zeelandă a declarat luni că fundaşul său Michael Boxall, de origine samoană, a fost victima unei "insulte rasiste semnificative" din partea unui adversar, în timpul meciului de pregătire pentru Gold Cup, din Austria.

"În orice caz, QFA ia acuzaţiile incredibil de serios şi se opune rasismului sub toate formele sale", a adăugat QFA într-un comunicat.

"Experienţa rasismului nu ar trebui să fie niciodată trivializată şi rămâne o problemă serioasă în cadrul jocului.

"QFA încurajează comunitatea internaţională de fotbal să facă mai mult pentru a combate rasismul şi discriminarea pe teren şi în afara lui."

Organismul care guvernează fotbalul din Noua Zeelandă a declarat luni că va contacta FIFA cu privire la protejarea jucătorilor împotriva rasismului în urma incidentului de la meci.

Acesta a fost unul dintre cele două meciuri care au fost abandonate în această zi ca urmare a acuzaţiilor de rasism.

Federaţia Irlandei a declarat că echipa sa sub 21 de ani a abandonat meciul cu echipa olimpică a Kuweitului după ce un jucător din Kuweit a folosit un limbaj rasist la adresa unuia din jucătorii rezervă irlandezi.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a anunţat înfiinţarea unui comitet antirasist condus de atacantul lui Real Madrid, Vinicius Jr, care a fost victima unor abuzuri rasiste în LaLiga din Spania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici