Federaţia internaţională le permite femeilor să concureze alături de bărbaţi la bob - patru persoane

Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton (FIBT) a decis că, începând din viitorul sezon, femeile pot concura alături de bărbaţi în echipaje mixte la proba de bob-patru persoane.

79 afișări
Imaginea articolului Federaţia internaţională le permite femeilor să concureze alături de bărbaţi la bob - patru persoane

Federaţia internaţională le permite femeilor să concureze alături de bărbaţi la bob - patru persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Urmăm spiritul timpurilor noastre. Credem cu tărie că bărbaţii şi femeile pot concura împreună în proba de bob-patru persoane", a declarat preşedintele FIBT, Ivo Ferriani, informează BBC.

Dubla campioană olimpică Kaillie Humphries a anunţat deja că doreşte să piloteze un bob de patru, împins de trei coechipieri, chiar din sezonul care va începe în curând.

Totodată, FIBT a permis evoluţii demonstrative ale unor echipaje feminine de bob-patru la competiţiile din SUA, la Cupa Americii de Nord şi la Campionatele Mondiale. Echipele feminine de patru nu pot concura la Jocurile Olimpice deocamdată.

"Este prea devreme ca proba feminină de bob-patru să fie inclusă la JO din 2018, dar mă aştept să avem egalitate la ediţia din 2022", a afirmat fosta campioană mondială Nicola Minichiello.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici