Federaţia olandeză de fotbal îşi acuză fanii că au scandat mesaje homofobe la meciul cu Germania. S-a cântat „toţi germanii sunt homosexuali"

Federaţia olandeză de fotbal (KNVB) a criticat suporterii naţionalei Ţărilor de Jos pentru că au făcut scandări homofobe în timpul meciului amical cu Germania, disputat marţi.

250 afișări
Imaginea articolului Federaţia olandeză de fotbal îşi acuză fanii că au scandat mesaje homofobe la meciul cu Germania. S-a cântat „toţi germanii sunt homosexuali"

Federaţia olandeză de fotbal îşi acuză fanii că au scandat mesaje homofobe la meciul cu Germania

O parte a fanilor „Portocalei mecanice” ar fi fost auzită cântând „toţi germanii sunt homosexuali" în timpul meciului, încheiat la egalitate, scor 1-1, disputat pe Johan Cruijff Arena, din Amsterdam.

KNVB şi-a exprimat dezamăgirea faţă de astfel de remarci făcute de fani şi le-a cerut acestora să se comporte civilizat:

„În timpul meciului Olanda - Germania, un cântec homofob a putut fi auzit de câteva ori", se arată într-un comunicat al KNVB, citat de Goal.

„Ne dorim ca toată lumea să se simtă binevenită în fotbal. Oranje şi KNVB se exprimă prin campania OneLove împotriva oricărei forme de discriminare şi, în diferite momente ale anului, acordăm, de asemenea, o atenţie specifică acceptării LGBT.

Scandările de ieri au fost scurte şi nu frecvente, dar totuşi pentru unii deranjante.

Excluderea nu face parte din ceea ce ar trebui să fie un meci de fotbal pentru toată lumea. Suntem în 2022, trebuie să fim mai buni şi chiar mai mult decât atât".

Olanda şi Germania şi-au continuat pregătirile pentru Cupa Mondială din 2022 din Qatar în această confruntare amicală.

Thomas Muller i-a adus pe vizitatori în avantaj în prima repriză, iar echipa condusă de Louis van Gaal a egalat în repriza a doua prin Steven Bergwijn.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici