Federaţia Rusă de Fotbal nu a luat o decizie în privinţa trecerii de la UEFA la confederaţia asiatică

Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Ruse de Fotbal (RFU) nu şi-au exprimat intenţia de a trece la confederaţia asiatică, chiar dacă ţara rămâne suspendată de către organismul european de fotbal UEFA, a declarat vineri preşedintele RFU, Alexander Dyukov, citat de Reuters.

569 afișări
Imaginea articolului Federaţia Rusă de Fotbal nu a luat o decizie în privinţa trecerii de la UEFA la confederaţia asiatică

Atât UEFA, cât şi FIFA, forul de conducere al fotbalului mondial, deciseseră în februarie că toate echipele ruseşti - fie ele naţionale sau de club - vor fi suspendate de la participarea la competiţiile lor, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

"Dacă a fost vreun membru al Comitetului Executiv în favoarea Asiei? Nimeni nu şi-a exprimat această poziţie", a declarat vineri Dyukov, citat de agenţia rusă de ştiri TASS.

Suspendarea a împiedicat Rusia să se califice la Cupa Mondială masculină din 2022, în timp ce echipei feminine i s-a interzis participarea la Campionatul European de la începutul acestui an.

Măsura a determinat RFU să discute trecerea la Confederaţia Asiatică de Fotbal (AFC).

Dar TASS a relatat că comitetul care s-a reunit vineri a decis să creeze un grup de lucru pentru a interacţiona cu FIFA, UEFA şi alte confederaţii.

"(Discuţia) nu a fost despre un transfer în Asia... consiliul executiv a luat decizia de a implica toate autorităţile de reglementare pentru a formula o poziţie consolidată", a adăugat Dyukov.

RFU şi patru cluburi ruseşti au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), dar recursurile lor împotriva deciziei FIFA şi UEFA de a le interzice toate competiţiile până la noi ordine au fost respinse în iulie.

AFC a acceptat noi membri din alte confederaţii în trecut, primind Australia în competiţiile sale după ce aceasta a părăsit confederaţia din Oceania în 2006.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici