Federaţia ucraineană condamnă integrarea celor trei cluburi din Crimeea în campionatul rus

Federaţia Ucraineană de Fotbal (FFU) a condamnat, vineri, decizia forului similar de la Moscova (RFU) de a integra trei cluburi din regiunea Crimeea în a treia divizie a campionatului rus.

139 afișări
Imaginea articolului Federaţia ucraineană condamnă integrarea celor trei cluburi din Crimeea în campionatul rus

Federaţia ucraineană condamnă integrarea celor trei cluburi din Crimeea în campionatul rus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Crimeea este o parte a teritoriului ucrainean ocupată temporar. Statul ucrainean va depune toate eforturile pentru a recupra Peninsula Crimeea, în timp ce FFU va face tot ce este posibil pentru a readuce cluburile din Crimeea în campionatul Ucrainei", a declarat Anatoli Popov, vicepreşedintele al FFU, pentru www.tribuna.com.

"Cluburile de fotbal din Crimeea au fost fondate în conformitate cu legea rusă. Nu văd niciun motiv rezonabil pentru vreun protest al FFU", a replicat ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko.

Cele două echipe care au evoluat în prima divizie ucraineană, Tavria Simferopol şi FC Sevastopol, au fost dizolvate după ce peninsula a fost anexată de Rusia. În locul lor au fost create TSK Simferopol şi SKChF Sevastopol. Al treilea club este Jemciujina Ialta, toate aceste grupări fiind înregsitrate la Krasnodar şi Rostov pe Don, în sudul Rusiei, potrivit presei locale.

Republica ucraineană Crimeea a fost alipită Rusiei la jumătatea lui martie, în urma unui referendum privind statutul său politic. Autorităţile de la Kiev şi ţările occidentale nu recunosc acest referendum şi denunţă anexarea peninsulei de către Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici