Federer şi-a propus să redevină numărul 1 mondial

Tenismanul Roger Federer a declarat că pentru următorul sezon şi-a propus să redevină numărul 1 mondial şi să depăşească totalul de titluri în turneele de Grand Slam ale americanului Pete Sampras (14), chiar dacă prioritatea lui rămâne câştigătoarea Wimbledonului.

124 afișări
Imaginea articolului Federer şi-a propus să redevină numărul 1 mondial

Federer şi-a propus să redevină numărul 1 mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru sezonul viitor, îmi propun în egală măsură să câştig turnee de Grand Slam şi să redevin numărul unu mondial. În primul rând vreau să îmi iau o perioadă de pauză după un an foarte lung şi dificil. Apoi, aş vrea să fac cea mai bună pregătire posibilă pentru a fi gata pentru anul viitor", a declarat Federer.

Sportivul elveţian va termina acest an, dezamăgitor pentru el, cu un meci demonstrativ în Malaysia împotriva americanului James Blake, şi alături de veteranii John McEnroe şi Bjorn Borg.

În aceelaşi timp, sportivul elveţian a precizat că prioritatea sa pentru viitor sezon este cucerirea titlului la Wimbledon, competiţie în care s-a impus de cinci ori (2003-2007): "Aş alege imediat câştigarea Wimbledonului în favoarea recuperii numărului unu în ierarhia ATP"

Federer a pierdut în acest sezon poziţia de lider în clasamentul ATP în faţa spaniolului Rafael Nadal, după 237 de săptămâni în care s-a aflat pe acest loc, şi a fost învins în ultimul act de la Wimbledon, turneul său favorit, tot de jucătorul iberic.

În final, Federer a precizat că nu se gândeşte încă la retragere din activitatea sportivă, dar în momentul în care va decide să nu mai joace tenis va rămâne legat de acest sport şi se va dedica fundaţiei şi proiectelor sale.

"Nu ştiu ce voi face atunci când se va sfârşi cariera mea de jucător. Asta nu se va întâmpla în viitorul apropiat, pentru că vreau să mai joc încă mulţi ani. După tenis, cred că vreau să rămân în acest mediu într-un fel sau altul, dar aş dori, de asemenea, să îmi dedic mai mult timp fundaţiei mele şi proiectelor pe care le sprijin", a adăugat Federer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici