Felipe Massa a revenit în Italia

Pilotul brazilian Felipe Massa, care a revenit, luni, în Italia, la aproximativ două luni după producerea accidentului din timpul Marelui Premiu al Ungariei, a declarat că e nerăbdător să revină cât mai repede pe pistă, dar că trebuie să aştepte momentul potrivit, informează Gazzetta dello Sport.

14 afișări
Imaginea articolului Felipe Massa a revenit în Italia

Felipe Massa a revenit în Italia (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Massa a sosit, luni, la Maranello, unde va începe ultima etapă din perioada de recuperare de după accidentul din luna august. El s-a întâlnit deja cu directorul echipei Ferrari, Stefano Domenicali, ocazie cu care a răspuns şi la câteva întrebări postate de fani pe site-ul oficial al scuderiei italiene.

"Sunt în sfârşit acasă. Aici se află a doua mea familie şi eram foarte nerăbdător să-i îmbrăţişez pe toţi cei cu care am lucrat atâţia ani şi care mi-au fost aproape în această perioadă. Acum, pot spune că îmi voi relua munca: este mult de lucru, dar sunt fericit, îmi place aerul de la Maranello", a spus Massa pentru Ferrari.com.

Potrivit sursei citate, Massa a efectuat deja o şedinţă de antrenamente în sală, pilotul revenind la Maranello împreună cu antrenorul său personal, iar în următoarea perioadă, pe lângă antrenamente, brazilianul are programate probe în simulatorul curselor de F1 şi întâlniri cu inginerii echipei.

"Ar fi greşit să mă grăbesc. Bineînţeles că sunt nerăbdător să revin cât mai repede. Dar, trebuie să o fac la momentul potrivit, atunci când voi fi pregătit din punct de vedere fizic. Acesta este obiectivul meu: vreau să ştiu când voi fi sută la sută pregătit", a mai spus Massa.

Referitor la noul său coechipier de la Ferrari, Fernando Alonso, pilotul brazilian a declarat că spaniolul este un pilot "foarte bun" şi că va face o pereche bună cu acesta, dar că speră ca el să îndeplinească obiectivul propus înaintea lui Alonso.

Pe 25 iulie, Felipe Massa a suferit o fractură a craniului deasupra ochiului stâng, după ce a fost lovit de o piesă desprinsă din monopostul Brawn GP, condus de Rubens Barrichello, în timpul calificărilor Marelui Premiu al Ungariei, din luna august. Massa şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost dus la un spital din Budapesta, unde a fost operat de o fractură craniană şi a fost plasat în comă artificială timp de două zile. La 5 august, pilotul brazilian a fost transferat la un spital din Sao Paulo, iar la 7 septembrie a fost supus cu succes unei noi intervenţii chirurgicale la cap, prin care i s-a refăcut un os al craniului, implantându-i-se o placă de titan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici