Felipe Massa crede că Mercedes furnizează un motor mai slab echipei Williams

Pilotul brazilian Felipe Massa suspectează constructorul german Mercedes că furnizează un motor mai slab echipei Williams, decât cel cu care sunt echipate monoposturile conduse de Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, informează espnf1.com.

142 afișări
Imaginea articolului Felipe Massa crede că Mercedes furnizează un motor mai slab echipei Williams

Felipe Massa crede că Mercedes furnizează un motor mai slab echipei Williams (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Massa a încheiat calificările Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului, la circa o secundă după piloţii Mercedes. În cursă, diferenţa a fost mult mai mare, un interval de circa 38 de secunde pentru pilotul Williams, ocupant al locului 4, faţă de câştigătorul Hamilton.

Brazilianul spune că nu ştie cu certitudine că Mercedes ar furniza Williams un motor mai slab decât propriei echipe. Dacă aşa ar fi, crede Massa, de câştigat ar avea Ferrari, care la Melbourne a fost a doua cea mai rapidă echipă, Sebastian Vettel ocupând locul 3, după Hamilton şi Rosberg şi înaintea brazilianului.

"Noi punem serios problema motorului. Sunt sigur că sunt nişte îmbunătăţiri pe care le-am putea avea şi încercăm să le obţinem, pentru că diferenţa este prea mare. Aşa că sper să avem acelaşi motor, nu văd de ce nu l-am avea. De ce ar ajuta Mercedes echipa Ferrari? Trebuie să avem cel mai bun motor pe care îl pot furniza şi vom lucra în acest sens. Dacă nu avem acelaşi motor - şi nu pot să spun sută la sută pentru că este greu să spui asta - atunci vrem să-l avem pentru că nu e frumos să nu-l avem", a declarat Massa.

Felipe Massa nu îşi explică nici revirimentul Sauber (motor Ferrari), o echipă fără bani, care anul trecut nu a obţinut niciun punct, iar acum a reuşit 14 puncte într-o singură cursă.

"Cine a terminat pe locul 5? Sauber (n.r. - Felipe Nasr). De unde erau anul trecut şi fără bani să investească în maşină... Este o echipă care nu a investit atât de mult, dar a îmbunătăţit foarte mult, ceea ce cred că vine din altă parte. Dacă vezi cum am terminat noi sezonul şi unde sunt ei acum, este un pas mare, cu siguranţă", a spus el.

"Din altă parte" ar putea fi, în opinia lui Massa, motorul Ferrari. "Dincolo de timpii pe un tur, te uiţi şi la viteză. La finalul anului, eram cu 10, 12 sau 15 kilometri/oră mai rapizi ca Ferrari, acum ei sunt la fel ca noi, poate un pic mai bine ca noi".

Echipa Williams a încheiat sezonul 2014 pe locul 3 în clasamentul constructorilor, după Mercedes şi Red Bull. Însă în final, monoposturile FW36 cu motoare Mercedes au lăsat impresia că sunt singurele care pot ameninţa supremaţia echipei germane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici