Felipe Massa suferă şi de o inflamare a vezicii biliare

Pilotul brazilian Felipe Massa, victima unui grav accident la cap în calificările MP al Ungariei, suferă şi de o inflamare a vezicii biliare, însă starea sa continuă să se îmbunătăţească.

19 afișări
Imaginea articolului Felipe Massa suferă şi de o inflamare a vezicii biliare

Felipe Massa suferă şi de o inflamare a vezicii biliare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În timpul accidentului, centura de siguranţă a apăsat puternic corpul pilotului, iar intestinele sale şi vezica biliară au suferit un şoc. Totuşi, această inflamaţie este pe cale de vindecare", a declarat pentru AFP un medic de la Spitalul Militar AEK din Budapesta, unde este internat Massa.

Potrivit site-ul f1-live.com, tatăl pilotului brazilian, Luiz Antonio, a dezvăluit, pentru cotidianul Folha, că Felipe nu-şi aminteşte despre accidentul suferit sâmbătă, dar că starea sa se îmbunătăţeşte de la o oră la alta.

"Primele cuvinte ale lui Felipe adresate medicilor şi membrilor familiei prezenţi în rezerva sa au fost: «De ce sunt la spital? Ce s-a întâmplat cu mine?»", a spus tatăl lui Massa, care a adăugat însă că acesta nu şi-a pierdut pofta de mâncare, el solicitând medicilor "mâncare adevărată". În ciuda faptului că starea sa s-a îmbunătăţit, doctorii nu i-au permis încă pilotului să revină la alimentele solide.

Lăsând la o parte faptul că nu-şi aminteşte accidentul, nu există semne de leziuni ale creierului, ţinând cont de faptul că pilotul poate răspunde întrebărilor în trei limbi, portugheză, engleză şi italiană.

Presa italiană notează, de asemenea, că Massa poate sta în poziţia şezut şi a făcut chiar câţiva paşi, el urmând să părăsească, în cursul zilei de azi, secţia de terapie intensivă.

Au fost îndepartate si temerile privind leziuni grave la ochiul stang, deoarece pilotul a deschis ochiul in cursul zilei de marti si a putut vedea. "Nu are nicio problema la ochiul stang, vederea nu i-a fost afectata", a declarat medicul personal al pilotului, Dino Altman.

"Din punct de vedere clinic si radiologic, testele arata bine. Massa va ramane la spitalul din Budapesta in urmatoarele zile, pana cand va fi posibil sa fie transportat an alta parte", au declarat oficiali ai echipei Ferrari.

Publicaţia Folha notează că este posibil ca pilotul să fie transferat din Ungaria la spitalul Pitie-Salpetriere, din Paris, cel mai probabil în cursul zilei de 6 august.

Massa, în vârstă de 28 de ani, se află la Ferrari din 2006, iar sezonul trecut a pierdut titlul mondial la un punct, trofeu care în cele din urmă a fost câştigat de britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). În acest an competiţional, sportivul brazilian se află pe locul şapte în ierarhia piloţilor, cu 22 de puncte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici