Femeia care face valuri, Khadjou Sambe: „Nu doar băieţii pot face surfing, fetele pot face orice”

  • Khadjou Sambe, 24 de ani, este singura femeie din Senegal care este surfer profesionist
  • Ea a fost remarcată în urmă cu 6 ani când i s-a oferit ocazia de a se antrena în California
  • Sambe a ajutat la deschiderea unor cluburi de surfing în Ghana, Liberia şi Sierra Leone
222 afișări
Imaginea articolului Femeia care face valuri, Khadjou Sambe:  „Nu doar băieţii pot face surfing, fetele pot face orice”

Femeia care face valuri FOTO Twitter

La 13 ani, Khadjou Sambe se îndrăgostea de valuri. Părea un vis imposibil pentru o fată din Senegal. A reuşit însă şi a ajuns în California după ce a fost remarcată la un concurs. A creat o organizaţie numită Black Girls Surf alături de antrenoarea ei, Rhonda Harper. 

 
Alături de aceasta, Sambe a decis să ajute alte femei care vor să se apuce de surfing. Au deschis baze de antrenament în mai multe ţări din Africa. Marele vis al lui Sambe poate deveni realitate în 2021. Surfingul va deveni oficial sport olimpic iar Sambe speră să fie prezentă la Tokio.
 
  • „Numele meu este Khadjou Sambe. Am 23 de ani şi sunt din Senegal. Am început să practic surfingul când aveam 13 ani. Mă face foarte fericită să văd mai multe fete în surfing. Mă încurajează şi ne motivează să continuăm. Nu doar băieţii pot face surfing, fetele pot face orice”, spune tânăra. 
 
                     =

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici