Femeile iraniene nu au voie să asiste la transmisiile publice ale meciurilor de la Euro-2012

Poliţia iraniană a interzis femeilor să asiste la transmisiile publice ale meciurilor de la Euro-2012, din Polonia şi Ucraina, din cauza comportamentului uneori "vulgar" al bărbaţilor în timpul acestor proiecţii.

115 afișări
Imaginea articolului Femeile iraniene nu au voie să asiste la transmisiile publice ale meciurilor de la Euro-2012

Femeile iraniene nu au voie să asiste la transmisiile publice a meciurilor de la Euro-2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia devine nepotrivită atunci când bărbaţii şi femeile privesc împreună meciurile de fotbal în săli de cinema. Când se uită la meciurile de fotbal, bărbaţii se «aprind» şi, uneori, vorbesc vulgar şi spun glume obscene. Acest lucru aduce atingere demnităţii femeilor. Ele ar trebui să mulţumească poliţiei", a declarat Bahman Kargar, adjunctul comandantului poliţiei iraniene, citat de agenţia Isna.

Meciurile de la Euro-2012 sunt transmise la televiziunea publică şi în sălile de cinema, aşa cum a fost la Cupa Mondială din 2010, dar şi la Cupa Asiei pe Naţiuni din 2011.

Femeile iraniene trebuie să folosească piscine, plaje, parcuri, taxiuri, şcoli şi vagoane de metrou destinate doar lor, pentru a se evita amestecul cu bărbaţii. Iraniencele trebuie să respecte şi un cod vestimentar islamic, portul voalului fiind obligatoriu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici