„Fenomenul” Kane, lăudat după o serie de goluri record pentru Bayern

Atacantul lui Bayern Munchen, Harry Kane, a sosit în Germania în urma unui transfer record, iar parcursul său senzaţional din prima parte a sezonului şi numărul record de reuşite au depăşit deja aşteptările şi l-au transformat instantaneu într-un favorit al fanilor.

138 afișări
Imaginea articolului „Fenomenul” Kane, lăudat după o serie de goluri record pentru Bayern

„Fenomenul” Kane, lăudat după o serie de goluri record pentru Bayern

Kane s-a alăturat lui Bayern de la Tottenham Hotspur în luna august pentru o sumă record în Bundesliga de 100 de milioane de euro, campionii germani fiind foarte interesaţi atunci să aducă un marcator veritabil pentru a umple golul creat de plecarea lui Robert Lewandowski la Barcelona anul trecut.

Kane, cel mai bun marcator al echipei Angliei şi al doilea marcator all-time din Premier League, a dat lovitura şi a înscris deja 21 de goluri în 15 meciuri în Bundesliga şi Liga Campionilor pentru Bayern.

"Este impresionant", a spus directorul sportiv al lui Bayern, Christoph Freund, după dubla de sâmbătă, în victoria cu 4-2 în faţa lui Heidenheim.

"Joacă pentru prima dată în afara Angliei şi înscrie de această manieră. Este un fenomen".

Cele două goluri marcate de Kane sâmbătă au dus numărul său de goluri în campionat la 17 în 11 meciuri, stabilind un record pentru cele mai multe goluri marcate până în această etapă, depăşind recordul anterior al lui Lewandowski, de 16.

Kane are deja mai multe goluri după 11 meciuri în Bundesliga decât au avut cei mai buni marcatori ai sezonului trecut în întreaga campanie.

"Nu pot să vă spun nimic diferit", a declarat antrenorul lui Bayern, Thomas Tuchel, despre seria de goluri marcate de Kane sâmbătă. "Performanţele spun o poveste. Nu este nevoie de niciun cuvânt".

De asemenea, Kane a marcat de patru ori în patru meciuri din grupele Ligii Campionilor, iar Bayern şi-a asigurat deja un loc în faza eliminatorie cu două meciuri înainte de final.

Printre cele mai importante reuşite din acest sezon se numără şutul său de 60 de metri din propria jumătate de teren al lui Bayern în demolarea cu 8-0 a lui Darmstadt 98, fără îndoială un candidat la golul sezonului.

De asemenea, a marcat un hat-trick în victoria cu 4-0 de săptămâna trecută în faţa rivalilor la titlu, Borussia Dortmund, fiind primul jucător care a reuşit acest lucru la debutul în Klassiker.

"Cred că poate face orice", a declarat colegul de echipă al lui Bayern, Thomas Mueller. "Trebuie doar să îl aducem în poziţie. Dacă ajunge să tragă oriunde în apropierea sau în interiorul careului, atunci sunt şanse ca mingea să intre."

Şefii clubului sunt la fel de încântaţi de numărul mare de goluri a lui Kane, spunând că mutarea a fost cea potrivită atât pentru Bayern, cât şi pentru Kane, care este în căutare de titlu.


"Absolut fantastic", a declarat directorul executiv al Bayern, Jan-Christian Dreesen. "Evident, sunt fericit când lucrurile funcţionează atât de bine, după ce am fost şi parţial responsabil pentru acest transfer. Sper că va continua aşa".

Isprăvile lui Kane în materie de goluri i-au forţat, de asemenea, pe unii critici ai transferului să îşi revizuiască poziţia. Printre aceştia se numără fostul internaţional german Didi Hamann, care iniţial şi-a exprimat îndoielile cu privire la cât de eficient ar fi Kane în Bundesliga.

"Nu m-am gândit niciodată că va marca aşa", a declarat Hamann pentru ziarul Bild. "Vreau să spun că nu a semnat pentru trei luni, ci pentru patru ani şi primeşte mingi grozave de la coechipieri".

"Dar totuşi este impresionant pentru că este unul dintre puţinii atacanţi care nu au atât de multă viteză. Dar asta arată cât de inteligent este ca jucător. Bayern a făcut totul bine. El este un fenomen".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kane,
bayern,
bundesliga

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici