Fernando Gonzalez refuză să mai joace pentru Chile, dacă nu se va schimba conducerea federaţiei

Cel mai bun tenisman chilian, Fernando Gonzalez, numărul 12 mondial, refuză să mai joace pentru ţara sa dacă nu se vor face schimbări la nivelul conducerii Federaţiei de Tenis din Chile, cu care se află în conflict, informează AFP.

1 afișare

"Renunţ să evoluez în Cupa Davis atât timp cât actuala conducere rămâne neschimbată", a declarat Gonzalez, pe site-ul său de Internet, făcând referire la preşedintele forului chilian, Jose Hinzpeter, care a fost reales, în urmă cu două săptămâni, pentru un nou mandat de trei ani.

Gonzalez şi alţi doi jucători chilieni, Nicolas Massu şi Paul Capdeville, i-au reproşat lui Jose Hinzpeter că i-a plătit cu 85.000 de euro mai mult decât trebuia primarului oraşului Sierra Gorda, care a găzduit întâlnirea de Cupa Davis dintre Chile şi Argentina, din septembrie 2008, contând pentru barajul din Grupa Mondială.

Prin intermediul avocatului lor, cei trei sportivi i-au oferit preşedintelui federaţiei un termen de două săptămâni pentru a veni cu explicaţii, în caz contrar urmând să se adreseze justiţiei.

Ca răspuns, federaţia a dat publicităţii suma primită de Fernando Gonzalez pentru disputarea acestei întâlniri, respectiv 188.000 de euro, lucru care l-a iritat şi mai tare pe jucător.

Chile trebuie să dispute din nou barajul pentru a se menţine în Grupa Mondială, după înfrângerea, scor 0-5, din meciul cu Croaţia, de la începutul lunii martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici