Ferrari i-a emis factură lui Webber pentru servicii de taximetrie. Ce sumă trebuie să plătească australianul

Întâmplarea de la Singapore, când Fernando Alonso l-a "cules" de pe pistă pe adversarul său Mark Webber, care abandonase, şi l-a transportat pe caroseria monopostului la standuri, continuă să producă reacţii amuzante, Ferrari anunţând că i-a emis o factură australianului pentru servicii de taxi.

628 afișări
Imaginea articolului Ferrari i-a emis factură lui Webber pentru servicii de taximetrie. Ce sumă trebuie să plătească australianul

Ferrari i-a emis factură lui Webber pentru servicii de taximetrie. Ce sumă trebuie să plătească australianul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Marele Premiu de Formula 1 desfăurat duminică, Webber a abandonat după ce monopostul său Red Bull a luat foc din cauza unei defecţiuni la sistemul de răcire, în penultimul tur. Webber şi-a scos maşina de pe pistă şi mai târziu, văzându-l pe Alonso, care făcea turul de onoare după ce ocupase locul 2, i-a făcut cu mâna să-l ia şi pe el până la standuri. Spaniolul a oprit monopostul, Webber s-a urcat pe maşina Ferrari şi cei doi s-au îndreptat spre linia boxelor.

Alonso a fost printre primii care au reacţionat cu umor la ce s-a întâmplat la Singapore şi a postat pe contul său de Twitter o fotografie tip poster de film, trucată, care îi înfăţişa pe el şi pe Webber într-un taxi.

Potrivit motorspor.com, care citează cotidianul german Bild, echipa spaniolului, Ferrari, nu a ratat ocazia de a intra în acest joc şi i-a emis o factură lui Webber, în valoare de 27.500 de dolari, sumă ce include un bacşiş în valoare de 2.500 de dolari pentru servicii de taximetrie în afara programului.

Bild a continuat gluma, notând că factura i-a fost trimisă coechipierului lui Webber. "Sebastian Vettel, colegul neiubit al lui Mark Webber, a primit în mod surprinzător o scrisoare de la Ferrari. Nu, nu un contract. O factură. O factură de taxi. Una foarte mare...", a scris Bild.

În schimb, comisarii FIA nu au găsit nimic amuzant în plimbarea lui Webber cu Ferrari şi au considerat că pilotul echipei Red Bull a încălcat articolul 30.9 din regulamentul sportiv, care interzice "intrarea pe pistă fără acordul stewarzilor, în perioada cuprinsă între turul de formare şi până când ultimul monopost ajunge în parcul închis", astfel că i-au acordat un avertisment. Fiind la al treilea avertisment în acest sezon, australianul a primit automat o retrogradare de zece locuri pe grila de start a următoarei etape, care va avea loc în Coreea de Sud. Webber a catalogat sancţiunea primită drept "ridicolă".

Şi Alonso a fost averizat, pentru că "a condus un monopost într-o manieră potenţial periculoasă pentru alţi piloţi sau alte persoane". În acest caz, două maşini au evitat o coliziune în ultimul moment, au explicat oficialii.

Pilotul echipei Red Bull Sebastian Vettel a câştigat, duminică, Marele Premiu al statului Singapore, a 13-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, germanul fiind urmat de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari) şi de finlandezul Kimi Raikkonen (Lotus-Renault).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici