Ferrari se adresează justiţiei franceze, blocaj între FIA şi echipele de Formula 1

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi echipele de Formula 1 nu au ajuns la un acord, vineri, privind diferendul legat de regulamentul ce urmează să intre în vigoare în 2010, iar Ferrari a anunţat că s-a adresat justiţiei franceze.

9 afișări
Imaginea articolului Ferrari se adresează justiţiei franceze, blocaj între FIA şi echipele de Formula 1

Ferrari se adresează justiţiei franceze, blocaj între FIA şi echipele de Formula 1 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Constructorul italian a sesizat judecătorii de la Tribunalul din Paris, în încercarea de a obţine suspendarea punerii în aplicare a noului regulament. Ferrari solicită, de asemenea, ca judecătorii parizieni să ordone FIA să retragă de pe pagina sa de web modificările proiectate, publicate recent, atât în plan tehnic, cât şi sportiv.

Potrivit unuia dintre avocaţii echipei Ferrari, Emmanuel Gaillard, italienii au ales procedura "unui recurs de urgenţă", ţinând cont de faptul că se apropie data când trebuie înscrise echipele pentru viitorul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1.

"Încrierile sunt programate între 22 şi 29 mai, şi astfel trebuie să accepţi noul regulament, însă acest reguli nu corespund cu angajamentele pe care şi le-a luat Ferrari. În consecinţă, nu am avut altă soluţie", a precizat Emmanuel Gaillard.

Audierea va avea loc, marţi, 19 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici