Ferrari şi-a lansat monopostul pentru sezonul 2011 al F1

Echipa Ferrari şi-a lansat, vineri, la Maranello, monopostul F150 pentru sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Formula 1, cu care piloţii Fernando Alonso şi Felipe Massa speră să readucă scuderiei titlurile mondiale.

2 afișări

Ferrari este prima dintre echipele de Formula 1 care îşi lansează noua maşină.

Aparent, F150 seamănă foarte mult cu monopostul de anul trecut, F10, având zona de mijloc ceva mai mare, pentru a face loc dipozitivului KERS, dar oficialii Ferrari spun că maşina pentru 2011 este mult diferită în realitate.

"Pentru a respecta noile reguli tehnice, maşina a trebuit să fie modificată, pe baza unor noi concepte şi linii de dezvoltare. Monopostul arată ca cel de anul trecut, dar din punct de vedere tehnic va fi diferit", a declarat directorul tehnic al Ferrari, Aldo Costa.

El a explicat că unele zone ale maşinii au fost total reproiectate, mai ales în partea posterioară, după ce în acest sezon vor fi interzise difuzorul dublu şi sistemul F-Duct. Din aceleaşi motive, inginerii au fost nevoiţi să găsească alte soluţii pentru fluxul de aer care circulă pe dedesubtul şasiului.

Costa a precizat că maşina este în continuare în dezvoltare, iar cea care va lua startul în Marele Premiu al Bahrainului, prima etapă a CM de F1, va fi diferită de modelul prezentat vineri.

"Am planificat evoluţia maşinii în două mari etape. Una pentru perioada de teste din această iarnă, în care vom dezvolta mai mult partea mecanică, ceea ce înseamnă că structura ei, şasiul, cutia de viteze şi suspensia, va rămâne la fel pentru mai multe curse. Aerodinamica este simplificată şi are un caracter provizoriu pentru primele teste. Pe parcurs, vom dezvolta aerodinamica monopostului pentru prima cursă", a adăugat Costa.

Preşedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a declarat că F150 trebuie să readucă echipei titlurile mondiale, cel al piloţilor scăpându-i printre degete, anul trecut, spaniolului Fernando Alonso. "Anul acesta trebuie să câştigăm şi vom face totul pentru a câştiga. Ne-am îmbunătăţit echipa şi aşteptăm lupta cu principalii noştri adversari", a afirmat Luca di Montezemolo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici