Ferrari trece prin cea mai grea cădere din 1981 încoace. Compania trece de la campion mondial la locul 5

  • De 16 ori campioni mondiali la constructori, Ferrari trece printr-un moment extrem de dificil
  • Ferrari e pe locul 5 în clasamentul constructorilor, cea mai slabă poziţie din 1981 încoace
  • În weekendul viitor are loc a 90-a cursă pe circuitul de la Monza, "acasă" la Ferrari
2046 afișări
Imaginea articolului Ferrari trece prin cea mai grea cădere din 1981 încoace. Compania trece de la campion mondial la locul 5

Căderea Ferrari nu se opreşte

Când spui Formula 1, primul nume care îţi vine în minte este Ferrari. Scuderia este singurul constructor care a participat în fiecare sezon începând cu 1950.

Când spui Ferrari, spui Michael Schumacher, Niki Lauda sau Phil Hill. Ferrari a cucerit lumea curselor de maşini şi la Daytona, în cursa de 24 de ore de la Le Mans. Despre ultima dintre acestea a apărut şi un film cu Matt Damon şi Christian Bale numit Ford vs Ferrari.

Acum Ferrari trece printr-un moment foarte dificil în Formula 1. Se află pe locul 5 în clasamentul constructorilor după primele 7 curse. Din 1981, Ferrari a terminat mereu în primii 4 constructori. Sezonul 2020 este unul de coşmar pentru Charles Leclerc şi Sebastian Vettel. Primul a reuşit să termine pe locul 2 în Austria şi pe 3 la Silverstone. Vettel nu a terminat mai sus de locul 6. Iar în weekend, pe circuitul de la Spa din Belgia, a venit dezastrul.

Lelcerc a terminat pe poziţia 14, în timp ce Vettel a terminat pe locul 13. Din 2010, de la Silverstone, nu s-a mai întâmplat ca ambii piloţi Ferrari să treacă linia de finiş în afara top 10 (fără a lua în calcul retragerile).

Presiunea creşte pe principalul Ferrari, Mattia Binotto, cel care se luptă pentru post. "Suntem dezamăgiţi şi furioşi, la fel ca şi fanii noştri" a spus Binotto după cursa de la Spa.

Sebastian Vettel, pilot Formula 1: Trebuie să muncim din greu. Sunt multe lecţii de învăţat după acest weekend. Trebuie să ne asigurăm că rămânem puternici, împreună, şi că vom face tot ce putem. Urmează două curse importante pentru echipă în următoarele 2 săptămâni şi pe acestea ne concentrăm. Dar trebuie să fim şi realişti. Nu ne putem aştepta la miracole. Maşina este cum este. Nu suntem atât de puternici cum ne-am dori să fim. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici