FIA: FOTA nu poate dicta regulile în F 1

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, vineri, că nu este surprinsă de decizia Asociaţiei Echipelor de Formula 1 (FOTA) de a crea un campionat paralel, menţionând că forul internaţional nu poate permite FOTA să dicteze regulile în acest sport, informează site-ul f1-live.com.

13 afișări
Imaginea articolului FIA: FOTA nu poate dicta regulile în F 1

FIA: FOTA nu poate dicta regulile în F 1 (Montaj foto)

Echipele de Formula 1, reunite în cadrul FOTA, au anunţat, joi seară, că refuză condiţiile impuse de FIA pentru 2010 şi intenţionează să creeze un campionat paralel. "A devenit clar că echipele nu pot continua să facă un compromis privind valorile fundamentale ale sportului. Ele au refuzat să modifice condiţiile privind înscrierea lor în Campionatul Mondial din 2010. Echipele nu au altă alternativă decât să înceapă să pregătească un nou campionat, care va reflecta valorile participanţilor şi partenerilor acestora", se arată într-un comunicat al FOTA.

În replică, FIA a dat publicităţii, vineri, un comunicat în care menţionează că nu este surprinsă de decizia FOTA, ţinând cont de faptul că nu s-a ajuns la un acord între cele două părţi în litigiul existent de mai multe săptămâni, privind regulamentul din 2010.

"FIA este dezamăgită, dar nu surprinsă de incapacitatea FOTA de a ajunge la un compromis în interesul sportului. Este clar că elemente din cadrul FOTA au întrevăzut un astfel de rezultat în această lungă perioadă de negocieri şi nu s-au implicat cu bună credinţă în discuţii. FIA nu poate permite o cursă a «înarmărilor financiare» în campionat şi nici ca FOTA să dicteze regulile în Formula 1", se arată în comunicatul citat.

Astfel, FIA confirmă că termenul limită pentru ca echipele din FOTA să se înscrie necondiţionat în campionatul mondial de anul viitor este 19 iunie, înscrierile fiind permise până în această după-amiază, urmând ca lista cu echipele participante la CM din 2010 să fie dată publicităţii sâmbătă.

FIA şi Asociaţia Echipelor de Formula 1 (FOTA) se află în conflict de mai multe săptămâni privind regulamentul din 2010, impus de forul internaţional, care oferă echipelor libertate din punct de vedere tehnologic cu condiţia să aibă un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici